כאבים ביחסי מין

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

30/06/2013 | 22:04 | מאת: איה

שלום, אני בת 18 ומקיימת יחסי מין כבר שלוש שנים. היו לי שלושה בני זוג בזמן הזה. אני מבולבלת מאוד ואשמח אם תוכלי לייעץ לי. תמיד היו לי כאבים בזמן יחסי המין ולפעמים גם כאבים חזקים לאחריהם. לפני חודש בערך התחלתי לקרוא על התופעות באינטרנט, וגיליתי שתי בעיות נפוצות - הוגינסמוס והוסטיבוליטיס. הבעיה שלי היא שהתסמינים שלי לא ממש מתאימים לאף אחת מהבעיות הללו: לא כואב לי בחדירה אצבעית או של טמפון בכלל, ולפעמים גם לא בחדירה של איבר המין. יש לי דלקות חוזרות בדרכי השתן שגם הן מופיעות רק אחרי סקס מלא ולא אחרי שום דבר אחר שאני עושה. הלכתי למומחית במרפאה כדי שתאבחן אותי, והיא חשבה שיש לי וסטיבוליטיס. הלכתי לגניקולוגית והיא חשבה שיש לי וגינסמוס. הגניקולוגית נתנה לי טיפול לוגינסמוס שכולל פזיותרפיה אבל עוד לא התחלתי אותו. לפי מה שהבנתי וסטיבוליטיס אמור להיות בכניסה לאיבר המין. אבל לי דווקא יש איזור רגיש מידי בעומק איבר המין, בצד הקדמי (של הבטן). מאוד לא נעים לי כשנוגעים שם, זה מרגיש כאילו לוחצים לי על שלפוחית השתן. האיזור הזה הולך ונעשה רגיש יותר עם כל פעם שאני מקיימת יחסי מין (אין לי דלקת בדרכי השתן כרגע). יש לי גם (כמה שזה מוזר) רגישות מוגברת מאוד בדגדגן מאז שהפסקתי את הגלולות. אשמח מאוד אם תספקי לי הסבר כלשהו לגבי הבעיות שלי ולמי לפנות בקשר אליהן. תודה

שלום לך, נראה לי שאת צריכה לעבור אבחון מדוייק אצל גניקולוגית שהיא גם סקסולוגית. רצוי גם מישהי שמומחית למחלות הפות והאגן. ממליצה לך לפנות לד"ר אחינועם לב שגיא לאבחון .( ניתן למצוא את מספר הטלפון שלה באינטרנט). חשוב שתדעי גם שבעיה של כאב ביחסי מין כמו גם דלקות חוזרות ונישנות בדרכי השתן, הן לא רק בעיות פיזיולוגיות וברוב המקרים יש להם גם סיבה נפשית. החל מקושי עם יחסי מין ומיניות(רתיעה, אשמה, קושי להשתחרר..) מסרים לא נכונים שקיבלת לגבי מיניות וכלה בתחושותייך לגבי עצמך וגופך או אפילו תגובה לטראומה גופנית או מינית מסויימת מהעבר.. כל דברים אלו רק טיפול (רצוי טיפול מיני)יוכל לפתור. מומלץ טיפול שיכלול הן טיפול בסימפטומים הגופניים והן עבודה על הנפש . אך כמו שציינתי קודם, לפני הכל חשוב שיהיה לך אבחון נכון וחד משמעי של בעייתך לפני שאת רצה לפתרון. מאחלת לך הצלחה בהמשך ואשמח לסייע במידת הצורך [email protected] או 0544905773, אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות