האם יש סיכויי להריון??

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/05/2013 | 09:31 | מאת: מיכל

שלום אפרת מה הסיכויים להיכנס להריון אם הגבר לא גמר בתוכי, לא השתמשנו באמצעי מניעה ושכחתי לקחת את הגלולה(מינס)של אותו היום? (לקחתי את הגלולה באיחור של יותר מ12 שעות). אני שוקלת לקחת את הגלולה שאחרי אך מאוד פוחדת מתופעות לוואי.

13/05/2013 | 11:22 | מאת: אישאחד

מיכל שלום, אני לא רופא, אבל נראה לי שאת בלחץ, ועד שתקבלי תשובה - הנה דעתי: אם היתה חדירה (לא פירטת) אז יש סיכוי קטן להריון, גם אם הגמירה היתה בחוץ, מכיוון שלפעמים יש פליטת זרע מוקדמת, לפני השפיכה, שהגבר יכול לא להרגיש בכלל. אבל אם לא היתה חדירה - אז אין שום סיכוי. הזרע לא עובר דרך בגדים. בכל מקרה, הסיכוי נמוך מאוד, את צריכה להיות בסביבות יום הביוץ שלך (גם יום-יומיים לפני/אחרי הביוץ יש סיכוי להריון, כי הזרע יכול לחיות בגוף יום-יומיים, כלומר, בסביבות שבוע לפני המחזור, עם יום-יומיים לפני ואחרי), כמו כן, צריכה להיות חדירה, וצריכה להיות שפיכה לפני הגמירה (שהיתה בחוץ) וגם אם כל הדברים קרו - אין דבר כזה הריון בטוח, גם כשכל התנאים טובים ומדוייקים יש רק כ-20-30 אחוז סיכוי להריון, ובמקרה שלך, עם גמירה בחוץ וגלולות סדירות חוץ מהאחרונה שפיספסת ב-12 שעות, הסיכוי יורד למשהו אפסי ביותר. אבל - עדיין קיים. לגבי הגלולה של אחרי - היא רלוונטית רק ב-48 שעות אחרי המגע המיני, אז אין לך מה לחכות לתגובה פה בפורום הזה, את עלולה לקבל תשובה רק בעוד כמה ימים שכבר לא יהיה רלוונטי. אם את חוששת - אז קחי אותה עכשיו. תופעות הלוואי הם קצרות וחולפות. לא סיפור נורא. תופעות הלוואי של הלחץ שלך בימים הקרובים יהיו יותר גרועות מתופעות הלוואי של הגלולה! ובפעם הבאה - גמירה בחוץ היא לא סוג של אמצעי מניעה!! זה רק מקטין את הסיכוי להריון, אבל לא מספיק טוב בשביל להיקרא אמצעי מניעה. אז - אל תשכחי גלולות או קונדום (היתרון בקונדום הוא שהוא גם מגן ממחלות מין, מה שגלולות לא עושות)

שלום לך, בעקרון אין סיכוי כניסה להריון אם הגבר לא גמר בפנים. צריך מאד להיזהר משימוש חוזר בגלולת היום שאחרי שכן היא אינה אמצעי מניעה .ממליצה להשתמש באמצעי מניעה קבוע שיקנה לך שקט נפשי וממליצה שתתייעצי עם רופא הנשים שלך, לגבי זה וגם לגבי גלולת היום שאחרי. להתראות ויום טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות