פחד ממין

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

25/03/2013 | 16:20 | מאת: מירי

חג שמח אפרת! לפני כשנה איבדתי את הבתולים שלי לבחור בעל איבר מין מאוד מאוד גדול ואני בחורה ממש קטנה, הכאבים איך לתאר? היו בלתי נסבלים כמו חרבות מבפנים , השרירים שלי באופן לא רצוני היו מתכווצים ביריכים(עד עכשיו) ואנ פשוט שוכבת שם כמו גופה, בכל זאת המשכנו לנסות וכל פעם זה היה רק ניסיון להכניס את הכול עד הסוף דבר שהיה מעלה בי דמעות.. נפרדנו אחרי מספר חודשים ומאז לא שכבתי עם אף אחד, אני מבועתת מהמחשבה על זה, לא בא לי והחשק המיני שלי ממש ירוד. גם אם אני עם עצמי אני בקושי מתרטבת ובנוסף לכל אני תמיד מפקפקת בנטיות המיניות שלי לגברים. לא יודעת אם זה קשור אבל אני סובלת במשך 3 שנים רצופות מבעיות בדלקת השתן/פטריות כל כמה שבועות באופן כרוני דבר שעוד יותר לא מוסיף להתלהבות שלי. אני אבודת עצות, כל פעם שהלכתי לרופא נשים הם היו אנטיפטים וגרמו לי להרגיש עוד יותר רע עם עצמי. אני יודעת שאני לא הראשונה שסובלת מזה, מה את מייעצת לעשות? תודה רבה מראש

שלום לך, נשמע מדברייך שאכן את מאד סובלת הן גופנית והן נפשית . כיון שהגוף והנפש לא נפרדים זה מזה גופך משדר לך תגובות שאת לא יכולה להתעלם מהן. החל בדלקות ופטריות כרוניות וכלה בקושי לקיים יחסי מין , כיווץ וכאב ולא פלא שעולות בך דמעות כי נשמע שאת עוברת חוויות לא פשוטות וחיה עם פחדים או רגשות וקשיים בלתי פתורים. פעמים רבות חרדות וחשש מקיום יחסי מין עלולים ליצור סימפטום של כיווץ שרירי הנרתיק ואפילו שרירי הרגליים ולא לאפשר חדירה (מצב הנקרא וגיניסמוס)ואם מתקיימת כזו היא עלולה לגרום לכאב וסבל. במצב כזה ברור שהחשק יורד...חשוב שתדעי שזה לא קשור לגודל איבר המין כי שריר הנרתיק הוא שריר טבעתי שמאפשר אפילו לידת תינוק... הייתי מציעה לך מספר דברים: בראש ובראשונה ללכת לרופאת נשים שהיא גם סקסולוגית על מנת לאבחן את קשייך ואולי את הבעיה המינית עימה את מתמודדת פיזית. ולאחר מכן או במקביל הייתי מציעה לך לפנות לטיפול מיני שיסייע לך לבחון ולהתמודד עם חרדותייך ממין, ירידת החשק והתלבטויותייך. יתכן ויש דברים עמוקים יותר שמפריעים לך שאולי אפילו את אינך מודעת להם. וחשוב לי להרגיע אותך, יש מה לעשות ויש איך לטפל אם רק תירצי!! אשמח לסייע לך במידת הצורך [email protected] או 0544905773. שיהיה לך יום טוב ושבוע מצויין, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות