חוסר חסר מיני לאחר סרטן שד

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

20/03/2013 | 21:35 | מאת: vasko

שלום , אני בת 39, בגיל 36 התגלה אצלי סרטן שד, טופלתי בכימו והקרנות.עברתי כריתה דו"צ ושיחזור. כיום אני מקבלת אחת ל3 חודשים זריקת לוקריין וטמוקסיפן מידי יום. לצערי, מאז הכימו ועד היום (שלוש שנים) יש לי ירידה חדה בלבידו (חוסר חשק מיני) מה לדעתך ניתן לעשות על מנת לשפר מצב זה ? בהתיעצות עם האונקולוגית שלי היא דיווחה שיש קרמים שיכולים לעזור אך הם עלולים לגרום לשיעור יתר. חשוב לי לקבל תשובה מדעית מבוססת שמחד תעזור ומצד שני שלא תגרום או "תתנגש" עם הטיפול כנגד סרטן השד. (מגיב להורמונים) . אשמח לתשובתכם

שלום לך, אני שומעת את מצוקתך ואכן אנו יודעים כי ישנה השפעה של הטיפול שעברת על החשק. עם זאת אני מניחה שההשפעה היא לא רק גופנית כי להתמודדות עם סרטן בכלל וסרטן שד בפרט יכולה להיות השפעה משמעותית על דימוי הגוף הנשי, אולי על מצב הרוח , על היחסים והמיניות עם בן הזוג ובטח על החשק. מה שאני אומרת לך בעצם הוא שהחשק תלוי בעוד גורמים מעבר לטיפול התרופתי ושאולי בראש ובראשונה מידע ויעוץ של ההשפעות הפיזיות של הסרטן על המיניות יוכל לסייע ( יש באיכילוב יחידה שמייעצת בנושאי מיניות לחולים אונקולוגים) כמו גם אולי לפנות לטיפול מיני שיסייע להחזיר תחושה של חיות וחשק אצלך באופן אישי ואולי יסייע גם בהקשר הזוגי. לא יודעת על משחות פלא שמחזירות את החשק..יתכן והרופאה שלך דיברה על טוסטסטרון.. שגורם לשיעור יתר אך איני יכולה לדעת. שווה שלפני הכל תתייעצי אולי עם רופאה שהיא גם גניקולוגית וגם סקסולוגית והכל בתאום עם האונקולוג שלך. בכל מקרה זיכרי שהכל כאן הוא לא רק גופני אלא גם נפשי ושיש עוד דרכים להתמודד עם הבעיה[email protected] אשמח לסייע במידת הצורך או 0544905773. שיהיה חג שמח אפרת

מנהל פורום מין ומיניות