פגיעה בחיי מין עקב SSRI

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

28/01/2013 | 03:34 | מאת: יחי

שלום, אני מטופל בתרופות SSRI על רקע הפרעת חרדה. כבר עברתי בין הסוגים השונים של SSRI, וכולם עשו לי תופעות לוואי של עיכוב בשפיכה וירידה בתחושת הגירוי המיני והפרעה קשה בשפיכה. לפי מס' רופאים שהייתי אצלם, לא ניתן להשתמש בתרופה מסוג אחר. האם יש איזה טיפול אפקטיבי באמת להקלת תופעת הלוואי המינית?

31/01/2013 | 10:27 | מאת: anon

תבדוק את רמוטיב

שלום לך, לצערי לא אוכל לסייע לך. אכן, כל תרופה משפיעה מבחינת תופעות לואי על כל אחד שלוקח אותה אחרת והאופציה היחידה שאוכל להציע היא להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך ולנסות עד שתגיע לתרופה שיש לה מבחינתך הכי פחות תופעות לוואי. איני רופאה ולכן ספציפית לא אוכל להמליץ לך על תרופה מסויימת. עם זאת שווה לבדוק אם עיכוב בשפיכה והירידה בתחושת הגירוי נובעים אך ורק מהשימוש בתרופות או אולי יש סיבות אחרות פיזיות או נפשיות שמשפיעות על כך. פעמים רבות עקב מצב נפשי מסויים או מתח למשל, קשה לנו להתמקד בחווית ההנאה בקיום יחסי מין ואז יש תחושה של הנאה מופחתת. פעמים רבות גם מחסומים רגשיים או מעצורים למשל או גם שימוש בסמים שונים יכולים לעכב את השפיכה. ואלו רק מעט מהדוגמאות שיכולות להשפיע. מציעה לך לנסות לבדוק את המצב בצורה רחבה יותר ולבדוק אם יש אולי עוד גורמים שאולי משפיעים. במידה ולהערכתך מדובר רק בהשפעת התרופות, אז כמו שהצעתי קודם לנסות בהתייעצות עם גורם רפואי למצוא את התרופה שמתאימה לך ביותר. שיהיה שבוע טוב, אפרת.

מנהל פורום מין ומיניות