סטיה בעייתית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/01/2013 | 23:32 | מאת: אדם

היי.. אני כבן 25 ומאז שאני זוכר את עצמי מניות האישה מבחינתי עוברת ישירות דרך כפות רגליה. במהלך השנים פיתחתי גם צורך גובר לאבד שליטה ולקבל יחס אכזרי מאשה. לאחרונה אני מגבש השערה שהצורך הגובר נובע מחוסר הערכה עצמית - שייתכן ומגיע בדיוק מעניין המשיכה לרגליים. למרות שאני יודע שיש לא מעט נשים שמתחברות לזה ויש בזה צד של הערצה וכביכול כבוד כלפי האשה, זה מרגיש לי מאד נמוך ומלוכלך.. לאחרונה אני מוצא את עצמי מגיב ממש בביטול (לעיתים רק בראש שלי מבלי להראות את זה) כשאני מקבל מחמאות כלשהן מנשים וזה בין השאר מביא אותי להשערה שמבפנים - יש לי הערכה עצמית נמוכה מאד. (דבר שגורם לי להסתפק מעט בהשערה שמכאן מגיע הצורך לאבד שליטה וכו' - לזכרוני ייתכן שמגיל קטן הייתה לי משיכה מינית לאכזריות מסויימת כלפיי) אני חושב שזה בהחלט מהווה מכשול לא רק לנהל קשר בריא אלא גם בלחפש אחד. אז מה עושים? ובכלל הייתי שמח לשמוע תובנות והשערות שאולי תסייענה לי בהבנה שלי את עצמי.. תודה רבה מראש

שלום לך, בראש ובראשונה אני שומעת מדברייך הרבה ביקורת עצמית וחוסר קבלה של עצמך. אתה משתמש במונחים כמו " סטיה" משהו " נמוך ומלוכלך".... וכשאתה מגדיר את עצמך כך, בטח שתרגיש לא שלם עם עצמך ובטח שלא תחוש טוב עם נטיותיך והעדפותיך ולא תחיה עם עצמך בשלום. וכשאנחנו לא חיים עם עצמנו בשלום בטח ובטח קשה לנו לחיות עם בני זוגנו בשלום. לאנשים שונים יש נטיות והעדפות שונות, לעיתים יש להם שליטה או בחירה בכך ולעיתים לא. פעמים רבות איננו מודעים לסיבות העמוקות לנטיות או למשיכה לדברים מסויימים , אך השאלה המרכזית כאן היא איך אנו חיים עם ההעדפות האלו, איך משלימים איתם ואיך עומדים מול עצמנו ומול האנשים הסובבים אותנו. אתה מניח אולי בצדק , שהערכתך העצמית נמוכה ואולי זה קשור לעובדה שאתה מבקר את עצמך כל כך ולא מקבל את עצמך. יכול להיות שאתה באמת זקוק לאיזה שהוא תהליך בו תלמד להבין ולקבל את עצמך ואת העדפותייך ואז יעלו בך רעיונות גם איך תוכל לחיות עם זה ולהתמודד עם זה ביום יום שלך. מה שנראה לי נכון עבורך כאן הוא איזה שהוא תהליך טיפולי עם איש מקצוע בו תבחן גם איך אתה מרגיש כלפי עצמך, מה העדפותיך ואיך אתה מתייחס אליהן וחי איתם בשלום ובו תלמד גם לקבל אצל עצמך את החלקים שאולי לא ניתן לשנות. אשמח לסייע לך כי נראה לי שאתה די סובל בחייך היום. מוזמן לפנות אלי [email protected] או 0544905773. שבת שלום וסוף שבוע טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות