חוסר חשק, חוסר אירוטיקה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

12/10/2012 | 13:48 | מאת: סיון

שלום, אני ובן זוגי יחד שנה ושלושה חודשים, אנו בני 29, רציניים. האינטרקציה ביננו ביומיום נהדרת, יש ביננו אהבה גדולה. אולם, ישנה בעיה אשר מלווה אותנו כבר מתחילת הקשר - אנו שנינו בעלי חשק מיני אבל בן זוגי טוען כי כאשר הוא בא הביתה חרמן והוא רואה אותי הוא מעדיף לחבק אותי. הוא ציין כי גם במהלך הסקס לעיתים הוא מרגיש מחוץ לחוויה, כצופה מהצד. בנוסף, כל מגע ביננו (גם נשיקות) אינו נחשב לאירוטי מבחינתו. הלכנו במהלך החודשים האחרונים למטפלת (סקסולוגית) על מנת לנסות ולהבין האם בידינו היכולת להתמודד עם הבעיה (בעיה שאנו לא הצלחנו להבין מה השורש לה) הסקסולוגית דיברה עם שיננו יחד לחוד במהלך הרבה פגישות וייעצה לבן זוגי לשלב בין טיפול פסיכולוגי לטיפולים עימה (עד עתה אנו תחת טיפולה בלבד). בן זוגי בא מבית בו לא הפגינו חום ואהבה (לכן עלתה בי המחשבה שהוא הכי זקוק ממני לחום, כי הוא רואה בי כבית עתידי) הסקסולוגית נתנה לנו משימות כגון ליטופים, צפייה בסרטי פורנו עדינים וכן שיתוף פנטזיות - אך כל הדברים הללו מרגישים כמו התעסקות מסביב בלי לגעת או להבין את שורש הבעיה. אנו מאוד אוהבים אחד את השני ויודעים שמבלי לפתור את בעיית האינטימיות ביננו והכימיה המינית לא נוכל להמשיך הלאה. חשוב לציין כי בן זוגי חושב שאני סקסית ונמשך אליי. אנו לא יודעים האם הבעיה מקורה בכימיה ביננו כזוג (אין פנטזיות, אין אירוטיקה) או הבעיה היא עמוקה יותר אצל בן זוגי. שנינו עובדים שעות ארוכות ואין ספק שזה מאוד מתסכל ומשאיר מעט זמן לזוגיות (שאנו עובדים עליה בעיקר בסופי שבוע) אך נראה שזו לא הבעיה... רציתי לשאול האם מנסיונך יש לך המלצה או כיוון עבורנו? אני לא מוכנה להתייאש ולוותר על כזו אהבה... זה פשוט לא נראה לי הגיוני שלא יהיה פתרון... תודה רבה, סיון.

שלום לך, אני שומעת ממך על קשר זוגי שיש בו אינטראקציה נהדרת, אהבה גדולה, משיכה ואפילו חשק מיני. עם זאת , קיים לדבריך איזה שהוא פער בין כל התחושות האלו לבין מה שקורה בפועל, לדבריך בפועל, אין אירוטיקה וכשזה בא לידי מימוש בסקס את מרגישה שמשהו חסר. פעמים גם בני זוג שהם " חברים טובים מידי" מתקשים למצוא את האיזון בין הקרבה הכל כך גדולה לבין התשוקה. לעיתים גם מדובר בהרגלים קודמים לקיום יחסי מין שכללו סקס ללא אינטימיות או קשר ריגשי וכשנוצר קשר כזה יש קושי " להכניס" את ביטויי האינטימיות חזרה לסקס ואז יש תחושה של " טכניות" בקיום יחסי המין או תחושה שהאדם לא ממש נמצא שם. אני שומעת ממך את ההבנה והפרשנות למקום שלו, אך לא הצלחתי לשמוע ממך מה קורה במקום שלך, מה מאפיין את ההתנהגות המינית שלך . חשוב מאד להיזהר לשים את כל " האחריות" לבעיה עליו כי זה עלול להלחיץ וליצור איזה שהוא חוסר איזון. מומלץ לבדוק מה קורה לכם כזוג, כולל המקום שלך בטיפול. עשיתם נכון שפניתם לטיפול סקסולוגי ואני מקווה שפניתם לסקסולוגית שמוסמכת על ידי איט"ם(איגוד הסקסולוגים בארץ). את מתארת את דרכי הטיפול שהתחלתם לפעול בהם,(נשמע כמו טיפול התנהגותי-קוגנטיבי) אך אני מבינה ממך שאת חשה שהבעיה היא עמוקה יותר ודורשת בדיקה יותר עמוקה של השורשים לקושי.(טיפול דינמי). כיון שאתם כבר נמצאים בטיפול, הייתי מציעה שתשתפי את המטפלת בתחושותייך, (האם גם בן זוגך חש כך?) ואולי תשלבו בדיקה זו בטיפול. אין סיבה לוותר על האהבה ועל הקשר הזה. אם יש כזו מוטיבציה מצידכם גם לפתרון הבעיה וגם לשמירה על הקשר זו כבר ההתחלה לקראת פתרון ואני אופטימית. במידה ותזדקקו ליעוץ או עזרה נוספת מוזמנים לפנות אלי [email protected] או 0544905773. שיהיה שבוע טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות