חרדות מקשר -אינטימיות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

25/02/2016 | 04:28 | מאת: רוני

היי, מעולם לא הייתי בקשר זוגי ונמנעתי מאינטימיות בעצם נמנעתי מאינטימיות רגשית וגופנית. יש לציין שבעצם החרדה שלי התחילה מאינטימיות גופנית שהלכה והתגברה מאוד עם השנים והיא המחסום שלי בכל מה שקשור ליצירת קשר החל מנשיקה ליטוף מה שאולי כלום צריכים אני לא מרגישה צורך או חוסר הבעיה בעצם היא שכבר בתחילת הדייט הראשון יש מגע. כמובן שהיה שלב שגם לא רציתי איניטמיות רגשית = לא רציתי בכלל לשמוע על המילה חבר עקב אכזבה, חוסר אמון, פחד מפרידה. ולא תרתי בחיפוש חבר כמו שכולן רוצות היו כמובן מתחילים איתי אך שום בחור לא מצא חן בעיני.. ולא נראה לי ששווה להכירו.. מצד שני בפנים בפנים פחדתי כי ידעתי שמתי שהוא יבוא קשר גופני ולכן כבר בדייטים ראשונים הייתי פוסלת אותם אם הייתי מרגישה שאני לא נמשכת יש בי משהו מאוד פנימי שמתנגד למגע וחסי מין. והדבר האחרון והכי חשוב שמעולם לא היה לי מגע הדרגתי כלומר יצרת קשר הדרגתית הן מבחינה רגשית והן מבחינה גופנית שאולי זה מה שגרם לי לחרדה יותר עמוקה. אני מניחה שאני צריכה טיפול פסיכולוגי!!! אבל קראתי בעוד מקומות על אנשים עם בעיה כמו שלי שהיו בטיפולים ולא עזר. מוזר שיש מודעות לבעיה אבל לא מצליחים להתגבר עליה או למצוא פרטנר מתאים עם סבלנות.. אני משערת שאצלי זה התפתח גם מדברים מהבית וגם מביקורת עמוקה וקשה שספגתי בי"ס יסודי עד גילאי ה-20 המאוחרות לגבי המראה שלי והגוף. מבחינה רגשית כיום אני רוצה חבר כי לא ארצה להישאר לבד אבל אני לא מרגישה בדידות אלא בעיקר עוף מוזר, תקשורתית אני מסתדרת נהדר שום גבר לא ברח לי אולם הקרבה המהירה בדייט ראשון יכולה ליצור שני מצבים: 1. שיברח כי יבקר אותי מה לא בסדר? וכאילו לא הייתי עם גבר ומרגישים את זה כי אחרות כנראה מאוד משתפות פעולה. 2. שאלחץ בעצמי ואברח כי ארגיש קרבה גופנית מהירה. רציתי גם לשאול מהי יצירת אינטימיות נורמלי? האם קרבה גופנית נוצרת לפני קרבה רגשית? והאם היא נובעת מדחפים פנימיים אגואיסטים של הצד השני כמו תשוקה חרמנות.. שכנראה אינם קיימים בי? איך אוכל לפתח קודם בסיס לאמו וקרבה רגשית שיהיו בהדרגה עם קרבה גופנית ולא להיפך? זה נורא פוגע בי המגע ואח"כ היעלמות של בחור מנגד לא מתלהבת מנשיקות רטובות עם ריח של פה וכו' עם אדם זר לחלוטין רק כשאוהבים מישהו יש רצון לזה כולל חיבוק ויחסי מין בהמשך שכנראה שהפחד שלי שוב מזה זה מהביקורת. סביר להניח שיש מישהו שאוהב ותומך אז כבר אין ביקורת והכל יותר קל אבל שוב אני לא מצליחה ליצור את הסבב שאני רוצה בדברים ולשלוט בזה.. לכן אני לבד

שלום לך את מציגה כאן הרבה קשיים מאד עמוקים ומורכבים. חרדות מקשר ואינטימיות, קושי ליצור קשר כזה ובכלל הבנה של מה זה בעצם קשר אינטימי או מיניות. אלו דברים מאד מורכבים שמצריכים הכרות שלך עם עצמך ומה בכלל זה קשר בשבילך. יש המון קשרים קרובים וכל אחד יוצר קשר אינטימי אחרת... נשמע שאין לך ברירה אלא ללכת לטיפול כדי להבין את עצמך ולעבוד על הקשיים שלך.את שואלת שאלות מאד מורכבות שמחייבות בדיקה והבנה עצמית מעמיקה. ובעיני את צריכה ללמוד להכיר את עצמך ולחפש את התשובות אצל עצמך קודם כל. אמשח לסייע בהמשך אפרת מנור מטפלת מינית וסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות