שאלה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

03/09/2014 | 20:15 | מאת: ורד

שלום, אני נמצאת בטיפול מיני כבר כמה חודשים עקב וגיניסמוס. המטפלת שלי היא מנוסה ומקצועית, אבל אני לא מצליחה להיפתח בפניה. כל שאלה שלה בנושא מיני מביכה אותי מאוד, כך שבא לי לדבר איתה על כל נושא אחר חוץ מזה. בעצם, בא לי שהיא תדבר ואני פשוט אשתוק. האם מוכרים לך מצבים שכאלו? יש לי תקווה מתישהו? כי אני קצת מיואשת...

ורד שלום לך, אכן פעמים רבות אנשים מגיעים לטיפול מיני, בטח אם יש סימפטומים כמו וגיניסמוס או בעיות מיניות אחרות, כשהנושא המיני בחייהם מאד טעון, מורכב ולא מדובר. יש בכלל קושי לדבר על מין בחיים ובטח גם פעמים רבות מביך מאד להתחיל ולדבר על כך בטיפול.. עם המטפל או המטפלת.. זה תהליך הדרגתי בטיפול שעוזר להתחיל לשחרר את הקושי ולהתחיל להתייחס לנושא המיניות לאט לאט. לפעמים לדבר על מין זה משהו שצריך ללמוד וצריך להתרגל אליו עד שמתגברים על המבוכה. במקרה שלך, את כבר נמצאת בטיפול ואת חווה קושי לדבר על מין. מה שהייתי מציעה לך כאן הוא קודם כל לשתף בכך את המטפלת. עד כמה היא מודעת לקושי הזה שלך? גם כדי שהיא תוכל לעזור לך. ברגע שלא תהיי עם הקושי לבד והוא יהיה על השולחן כבר תחושי הקלה ואני מניחה שעם יותר מודעות לכך בטיפול ניתן יהיה לעזור לך להתגבר על כך. תמיד יכול להיות מצב שאין כימיה בינך לבין המטפלת ואם תראי שאין שינוי לאורך זמן למרות שפעלת ושינית, אולי החלפת הסביבה הטיפולית תוכל לעזור לך. אך לפני הכל הייתי מציעה להתחיל ולהשתמש בטיפול הקיים, אם לא תדברי ולא תשתפי בקושי שלך, לא תוכלי לעשות שינוי ולהתקדם. חשוב שתביני שהאחריות היא שלך וזה תלוי רק בך. מאמינה שיש לך תקווה אם תחליטי שכך ותיקחי את הדברים בידיים. זה תלוי רק בך!! אז אל יאוש ובהצלחה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות