ואם לא בא לי..חוסר חשק מולד

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

05/05/2019 | 22:00 | מאת: עמית

היי, יש לי בעיה אפרת, אין לי חשק מיני או תשוקה או חרמנות.. לא יודעת איך לקרוא לזה. לא מבינה גם מה זה כי מעולם לא היה לי. לא מאוננת לא מרגישה צורך... נהפוך הוא, אני נמנעת ממצבים שיכולים להוביל ל.. וכל זה מגיל ההתבגרות ועד עצם היום הזה גיל 39 בושה ואני בתולה כמובן שמרצון.. וברור שזה בעיה כי אפשר כך להישאר לבד או בלי ילדים.. אבל באמת שלא בא לי. גם מבחינה נפשית, אני לא מאלו שעצובות שאין להם בנ"ז אני דיי בסדר עם עצמי. אם נסתכל שוב על צעירות בגיל ההתבגרות הן ממש מבואסות אם לא התנשקו או אין חבר או מחזר.. לי תמיד היו מחזרים והייתי הודפת אותם מסרבת לתת טלפון וכו'... שוב גם רגשית לא הרגשתי צורך בחבראבל גם קשה לי שזה בא משום מקום.. בלי להתאהב . נוסיף לזה בישנות ,חוסר ביטחון במיניות שלי במראה שלי.. בגיל יותר מבוגר21 ואילך כן הייתי יוצאת אבל זה מאוד קשה לי בכל אופן כי הם תופסים אותי כאילו אנחנו זוג וכל מה שקשור לאינטימיות ואני לא שם שוב כי אין לי חשק לא חרמנית לא נמשכת אליהם ומבחינת התנהגות שלהם גם לא יוצר משיכה. אני כן נמשכת לפי התנהגות, לפי בחור שנניח אכיר ויהיה כבוד הדדי וחברות מה שנקרא ידיד אבל שגם אמשך אליו. וכל זה רק בכדי שיהיה מגע כמו חיבור או נשיקה. אין לי את זה וגם עם הגיל כבר לא יוצאת ובטח לא אתרי היכרויות. שכל זה נושאים שמלחיצים אותי כי אז שוב המגע המהיר ונשיקות על דייט ראשון וכו' אני לא יודעת למה אף פעם אני לא רוצה כלום ומיד נגעלת. אני לא מבינה למה סקס גם לא מושך אותי. את חושבת שזה נושא עמוק בפנים של תת מודע? או משהו פיזיולוגי? אני דיי מרגישה חייזר שאין לי רצונות כמו לכולם. ואני גם מרגישה כמו המבוגרת בנות 60 שהתאלמנו או התגרשו ואין להם כח לזוגיות ואומרות שטוב להן.. אז ככה אני רק שאצלי עוד לא היה ניסיון בכלל לזוגיות וקשר אשמח לדעת אם נתקלת במצבים כאלו אצל אנשים? וממה זה נובע.

שלום לך כן נתקלתי. לא לכולם יש חשק או ליבידו באותה רמה ויש אנשים שאין להם ליבידו גבוה או כלל אין להם חשק לסקס. איני יכולה לדעת בדיוק ממה זה נובע וזה מצריך אולי בדיקה והבנה אישית ומאד סובייקטיבית של עברך , כיצד גדלת..מה ההיסטוריה שלך.. אבל השאלה היא אחרת- אם זה מפריע לך או לא. אם את חיה עם עצמך בשלום אין כאן בעיה. אם את מרגישה שאת רוצה ללמוד כיצד לחיות עם זה ולהבין זאת, גם כאן יש לך אפשרות להגיע לטיפול מיני או פסיכולוגי שיסייע לך להבין את עצמך יותר . את מדברת על העובדה שאת מכירה את עצמך כך מאז ומתמיד ויתכן שכך את. השאלה מה ההשלכות של זה עבורך לגבי קשרים, התחושות שלך עם עצמך ואיך אולי ניתן לסייע לך לחיות עם עצמך ועם מי שאת בשלום. לבדוק היכן זה מפריע לך בחייך ולנסות לראות איך ניתן לעזור לך להיות עצמך. " כולם" מאד שונים זה מזה ולכל אחד יש את היחוד שלו, גם לך יש את היחוד שלך ואולי את צריכה ללמוד לקבל את עצמך כפי שאת. וזה הדבר העיקרי. אשמח לסייע בהמשך בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות