מיואשת

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

30/05/2014 | 00:10 | מאת: לי

שלום רב, אני נמצאת כרגע במצב של יאוש. אני כבר 4 חדשים מטופלת נגד פטריה\ דלקת נרתיקים. נרות רגילים, נרות אנטיביוטיים, משחות שונות, אנטיביוטיקה דרך הפה- מה לא קחתי. כל פעם שאני מסיימת טיפול, יום אחרי זה אני שוב מרגישה גרד וצריבה קלה באיבר. אני לוקחת גלולות 3 וחצי שנים- יאז. יש לי אותו ב זוג כבר 4 שנים. אני שומרת על הגיינה. אני באמת מיואשת. נכון לעכשיו, אני נכנסת לתקופת מבחנים אוניברסיטה ואני לא מצליחה לקבוע תור לרופא בתאריך מתאים. אני מפחדת שזה משהו ממש גרוע, אני מפחדת שזה יפגע לי בפוריות. אני באמת מפחדת ומיואשת. אחד הרופאים בעבר אמר לי שיש לי וולבדינה- כאב בזמן יחסי המין. אבל אני כבר חודשיים- כמעט שלושה בלי יחסים ויש לי חוסר נעימות. בעבר הייתי מגיעה לפחות כל חצי שנה לרופא והיו מגלים שיש לי פטריה (הייתי מגיעה כל חצי שנה בגלל שהייתי בצבא ויותר מזה לא יכולתי).אני במצב שגם אם אני לא מרגישה שום כאב או הפרשה מוזרה- הרופא מאבחן שיש לי פטריה. הייתי אצל 3 רופאים. אני עושה משהו לא טוב? האם זה יכול להיות משהו יותר גרוע מפטריה\דלקת? האם יכול להיות שזה פוגע בפוריות? האם אי פעם זה יטופל ליותר מיום? באמת שכבר קשה לי

שלום לך, את מתארת בדברייך מצב שמצד אחד חוזר על עצמו ומצד שני לא ממש מאובחן בצורה מדוייקת. את מרגישה שעשית הכל מבחינת שמירה על הגיינה וכדומה, אך לא ברור לך למה הפטריות או הסימפטומים חוזרים ואת מרגישה כי אין לך שליטה על כך. בראש ובראשונה, חשוב לי להתייחס לכך שהגוף פעמים רבות מבטא בסימפטומים שונים מצבים רגשיים, לא פתורים או לא מדוברים שאנו מדחיקים או מעדיפים לא להתמודד איתם ויתכן שהפטריה או הסימפטומים הם איזו שהיא אזהרה של הגוף שמשהו מפריע לך גם ריגשית, במערכת יחסים, אולי משהו עמוק יותר ולא פתור שאם לא תתייחסי אליו.. הסימפטומים לא יעברו.. ברור שאין להתעלם מהסימפטומים הפיזיים ולכן כאן מה שהייתי מציעה לך הוא אבחון נכון של איש מקצוע. מציעה שתפני לרופא או רופאת נשים שהם גם סקסולוגיים ואז יוכלו לאבחן במה בדיוק מדובר כאן פיזית.(תוכלי להיות איתי בקשר במייל אם את רוצה הצעות למי לפנות) כמו כן, אם יש דברים נוספים שמפריעים לך רגשית במיניות, ביחסים או סוגיות רגשיות אחרות לא פתורות , כאן הייתי ממליצה לפנות במקביל לטיפול מיני, למטפל מיני מוסמך, כדי לבדוק מה מציק לך או לא פתור מבחינה רגשית וברמה העמוקה יותר. את מבינה בטח מדבריי שאני מניחה שהגוף והנפש לא מנותקים זה מזו.. ולהערכתי יתכן והסימפטומים שאת חווה הם ביטוי למשהו עמוק יותר שאולי אפילו לא נגיש וברור לך. מניחה שלאחר האבחון, תביני יותר מה בדיוק קורה לך מכל הבחינות, תקבלי תשובות מה לעשות כדי לפתור זאת גם פיזית ותשובות לשאר שאלותייך. אשמח לסייע בהמשך אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת [email protected] www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות