פחד מפרידה זוגית- יוצר בעיה ביצרת קשר אינטימי

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/02/2019 | 17:33 | מאת: יעל

שלום אפרת, יש לי פחד מפרידה זוגית כי קשר זוגי בעיני זה הקשר הכי אמיתי הכי קרוב וכו'. רק לאחרונה הבנתי שהפחד הזה דיי יוצר אצלי בעיות כמו: להתאהב- אני לא נרגשת או מתלהבת מאף אחד. בררנות- אני כאילו מחפשת את האדם היציב על הקרקע, הרגיש, האמפתי, כזה שרוצה מישהי להתחתן כזה שלא מחפש רק לבלות וחי את הרגע. כאילו שאוכל לצמצם סיכונים אם אדע מראש מי אמין. שפיטה- שוב בשביל למזער נזקים אני נמנעת מלהיכנס סתם לקשר מה שנקרא "ראש בריא במיטה חולה" אם כל מיני בחורים שהרי זה לא יגיע לכלום ובסוף נצטרך להיפרד. למשל בגלל גיל, בגלל מקצוע.. בגלל שזה לא האידאל. וכך יוצא מצב של הימנעות אני גם דיי פסימית שהרי כל קשר בסופו... ולמה להתאכזב ןלהיפגע? חשוב לי לציין שאי לכך אין לי חוויות מיניות כי קשה לי אני לא זורמת כך סתם צריכה אמון יציבות.. רק רציתי לומר: שהורי גרושים והיה לי רק קשר אחד שאחרי הרבה זמן בעצם נתתי את האמון ,הלב,סמכתי, והייתי מאוהבת עד הגג או יותר נכון ממש אוהבת, והסכמתי וזה מישהו שהיה ידי ביום יום ובסוף... ואח"כ נכנסתי לכזה דיכאון שלא האמנתי. זה היה ממש דיכאון ואני זוכרת שאמרתי לעצמי שאני בחיים לא אתן לאף אחד להיכנס לי כך ללב כי זה לא שווה הכאב הנפשי הזה. היו בחורים שניסו לצאת איתי ולא יכולתי. ממש היה קשה להתגבר עליו ולשכוח אותו זה היה ממש סוף העולם. מאז גם לא היה מישהו שהצליח לעורר בי אותו רגש. אני חושב שבכלל משהו קרה לי אני לא אוהבת גם עם חברות כמו פעם יודעת שאדם לאדם זאב. שומרת לי טווח של מרווח שאין חברת ביטוח. כמובן שאם גבר זה בלתי ניתן כי זה לא חברה ושוב אצלי אין מגע אם זה לא אמיתי. בקיצור אני בלופ איך יוצאים מזה? אני לא מצליחה לאהוב אף אחד, לזרום , לתת למישהו שאשען עליו. כשאני עם מישהו אני בסטרסס תמיד בורחת מהקשר ממש אחרי שבועיים. רע לי ביחד ורע לי לבד. תודה

שלום לך נשמע שעברת חוויה שכפי הנראה פגעה ביכולת שלך לתת אמון באנשים בכלל נשים וגברים. איני יודעת אם החוויה הזו היתה בעבר או התחילה אחרי הקשר האחרון הו הרגשת שכן נתת למישהו " להיכנס לך ללב" אבל מאד ברור שאת נמנעת מקשרים כי את פוחדת להיפגע ולכן נמנעת מלאפשר לעצמך להרגיש. כמו גם נמנעת בכלל ממיניות. בעיני נכון לך ללכת למספר שיחות טיפוליות אצל מטפל מיני מוסמך או פסיכולוג כדי לפתור את הלופ, כפי שאת מכנה, שנקלעת אליו. אשמח לסייע לך [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות