אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/10/2011 | 19:12 | מאת: ג'ני

שלום, אני לוקחת כבר 4 חודשים גלולות "יסמין" אני לא שוכחת ולוקחת בזמן כל יום. חבר שלי נורא לחוץ מהגלולות ומזכיר לי כל הזמן לקחת אותן בזמן (למרות שלא צריך). לפני כשבוע דיברנו על העיניין והוא ציין בפני שהוא לא יכול שנשתמש רק בגלולות והוא רוצה שגם נשתמש בקונדום. לטענתו גלולות מגנות רק 98%, והוא ממש אבל ממש מפחד מהריון. אני הייתי כבר בכמה מערכות יחסים ארוכות ולקחתי גלולות ולעולם שום בן זוג לא היה לחוץ כל כך מהסיפור, אני בטוחה בגלולות ובטוחה עוד יותר כיוון שאין יום שאני מפספסת. אין לי שום רצון להשתמש גם בקונדום, כיוון שאני פשוט לא נהנת מסקס ככה. אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני לא רוצה שהוא לא ירגיש בטוח, או לחוץ מזה שהוא גומר בפנים, וצד שני למה אני צריכה לא להנות מסקס כמו שאני תמיד נהנת. קודם כעסתי ממש כיוון שאני חושבת שזה מטומטם, אח"כ אמרתי לו שאני מסכימה ושיקנה קונדומים דקים יותר או סוג אחר, זה מה שהוא עשה... והיה עוד יותר גרוע, אני חושבת שזה כבר משפיעה על מצב הרוח שלי ועל הרגשות שלי... הסקס היה מושלם ובגלל כל הסיפור הזה אין לי רצון יותר, אני נמשכת אליו פחות. זה הורס אותי שדווקא הגבר שאני הכי נמשכת אליו והראשון שאני מרגישה שאני אוהבת בטירוף (למרות שהיו לי כמה וכמה מערכות יחסים ארוכות) יש לי איתו בעיות במיטה. איך אני יכולה לתת לו להבין שגלולות זה בסדר? איך אני יכולה לקחת את זה יותר בקלות?

שלום לך, את מתארת חבר שיש לו פחד להכניס אותך להריון . בתחושת הבטן שלך את חשה שחרדות אלו אולי מוגזמות, לא פרופורציונליות למצב ולא מציאותיות. להערכתי- את צודקת! נשמע שלחבר שלך חרדות מעט אובססיביות שמתבטאות כרגע בתגובותיו והלחץ שהוא מפעיל עליך בנושא אמצעי המניעה. את מגיבה ללחץ הזה בחוסר חשק- ידוע לנו שלחץ הוא מפיג החשק האולטימטיבי... אל תקחי עליך כל אשמה, זו זכותך להנות מסקס רגוע וללא לחצים. עם זאת, להערכתי חרדותיו של חברך , לא התחילו איתך ויתכן שהן יושבות על דברים אחרים כמו: חשש מאינטימיות, חשש מקשר זוגי ואולי חשש ממחויבות. הריון בעיניו , מסמל אולי מחוייבות שנתפסת בעיניו כמשהו מאד מפחיד ומאיים. אני לא מעריכה שנסיונות שכנוע מצידך ישנו אצלו משהו, כי מדובר בחרדות עמוקות יותר. לדעתי מומלץ שיפנה לאיש מקצוע, עדיף מטפל מיני, לשם בדיקת חרדותיו וחששותיו מאינטימיות. יש לשקול אולי פגישה עם פסיכיאטר לבדיקת תגובותיו החרדתיות ואולי טיפול בהם. לאחר זיהוי מקורות החרדה האישיים שלו, ניתן אולי לעבוד אתכם כזוג, על מציאת דרך לקיום יחסי מין שתאפשר שחרור והנאה ,ללא לחץ או חרדה לשניכם. מאחלת לכם הצלחה בהמשך.

מנהל פורום מין ומיניות