ירידה בחשק המיני לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

13/08/2017 | 07:48 | מאת: דנה

בת 26 נשואה לבעלי כשנה וחצי, לפני חצי שנה ילדתי את בתי המתוקה. אני מאוד אוהבת את בעלי ומעריכה אותו, הוא הבעל המושלם ולא יכולתי לבקש יותר טוב מזה. הבעיה היא שאני חשה ירידה מאוד גדולה בחשק המיני, כבר מחודש שמיני להריון בערך כאשר סבלתי מכאבים בזמן היחסים הפחתתו את תדירות היחסים, היינו מנסים ובכל פעם כאב לי והפסקנו. גם לאחר הלידה, כחודש וחצי אחרי חזרנו לקיים יחסים אבל בכל פעם כאב לי. הרופא אמר שהכל תקין וצריך רק סבלנות. לאחר מספר פעמים הכאב באמת פחת. היום, חצי שנה אחרי לידה, עדיין מניקה ופשוט חסרת חשק. המגע לא נעים לי כאשר הוא מנסה לעשות משחק מקדים אמי מאבדת סבלנות, זה מדגדג ומציק לי (בעבר זה לא היה כך). אני מאוד מתאמצת לקיים איתו יחסים, רק כדי לספק את צרכיו אך אינני נהנית מהם ומחכה שהוא יגמור מהר. דבר נוסף שמפריע לי זה שהוא פיתח טון דיבור ילדותי כשהוא מדבר איתי, קצת מרגיש שהוא מתבלבל ביני לבין הבת שלנו, זה מביך אותי ולא מוסיף לחשק המיני בעיקר כשזה ליד אנשים, לא נעים לי להעיר לו ומפחדת שזה יפגע בו חשוב לציין שבעברי הרגשתי מאוד מינית, אהבתי ונהניתי מסקס. היום מרגישה שאני מסוגלת לוותר על זה ורוצה רק כדי לעשות ילדים ולא מעבר. היום בזמן שקיימנו יחסים ניסיתי לחשוב על רגעים עם האקס שלי כדי להיות קצת חרמנית וזה עבד. אבל הרגשתי לא נעים מבעלי. בעבר כן נמשכתי לבעלי, כיום כבר פחות מרגישה משיכה אליו. אפילו להתנשק לא מעוניינת אשמח לעזרה

שלום לך את מתארת כמה דברים שקורים בעת בעונה אחת. לידת ילד ראשון משנה דברים בזוגיות ובאינטימיות הזוגית והרבה פעמים יש לבנות את המיניות והאינטימיות מחדש בקונסטלציה השונה. ירידה בחשק של נשים אחר לידה היא משהו שנתקלתי בו רבות, הן העייפות, הן הקושי להפריד בין התפקיד כאמא לבין היותי אשה מינית עכשיו..חוסר זמן והן שינויים פיזיולוגיים בגוף או שינויים הורמונליים. את מתארת גם כאב ביחסי מין שלא ברורה לי הסיבה לו, שיכול להיות שיצר מעגל שיחסי מין נתפסו כדבר כואב ולא מהנה ומשם החלה ירידה בחשק. את נושא הכאב שווה לבדוק ולא להתעלם ממנו והייתי מציעה לך ללכת לבדוק את אצל רופאת נשים שהיא גם גניקולוגית. את מתארת גם דברים בהתנהגותו של בעלך שמורידים אצלך את החשק .. וזה משהו שבעיני תקשורת נכונה וישירה איתו תוכל אולי לשנות. אבל נשמע שיש הרבה לטפל ולעשות. יתכן ונכון לשניכם להגיע לטיפול מיני זוגי שיסייע לכם לבנות מחדש את המיניות, האינטימיות והתקשורת ביניכם, אחרי הלידה וכל השינויים. אשמח לסייע [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות