הימנעות וחוסר חשק מיני במערכת יחסים

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

24/01/2017 | 12:43 | מאת: שרון

בת 44.נשואה מזה 11 ולנו שלושה ילדים. חיים משותפים יחסית טובים. קיימים פערים משמעותיים בצורך למין אצלי ואצל בעלי. בעלי מאד אוהב ונמשך אליי ומאד רוצה אינטימיות ויחסי מין ואילו אצלי החשק המיני ירוד ומרגישה שפיתחתי מעין פחד ממין בשנים האחרונות. קורה שככל שהוא יותר בעניין אני יותר חוששת ומייצרת ויכוחים ומריבות כדי לא להגיע לרגעים אינטימיים. כשהוא זורק כלפיי הערות מיניות או שואל אם סיימתי מחזור וכדומה אני מרגישה שאני מתכווצת, מתגוננת ונהיית תוקפנית. מתעלמת או עונה לא יפה. מרגישה שצריכה להתכונן נפשית למפגש המיני ואז זה קורה ונעים לנו. משום מה הזיכרון שזה נעים לא נטמע אצלי ואז שוב מייצרת פרובוקציות או הימנעות בפעם הבאה ששמה לב שהוא בעניין (קורה מהר). אנחנו מאד מודעים לבעיה, מדברים עליה ומנסים לעקוף את הפחד בהומור.תקשורת טובה. מציינת כי בעלי בן זוג תומך ומכיל נראה מעולה במיוחד כך שלא חשה דחייה ממנו. לצערי הפחד מאינטימיות מלווה אותי גם בקשרים אחרים עם משפחה חברים וכו. כשהאינטנסיביות עולה אני מתרחקת. מידי פעם הפסקות לא מודעות מקשרים ואז חוזרת.

שלום לך, חשק מיני הוא דבר מאד מורכב והוא יכול להיות מושפע מהרבה גורמים. החל מגורמים פיזיולוגיים וכלה בגורמים רגשיים או שקשורים לאופן הצורה בה אנחנו מתבטאים בקשר הזוגי שלנו. את מתארת קשר טוב עם בעלך וכשיש סקס, הסקס הוא טוב. עם זאת יש בך משהו לדברייך שקיים לא רק עם בעלך והוא פחד מאינטימיות ומקרבה . משהו שהוא שלך , אך משפיע על מה שקורה לך גם עם בעלך. סקס הוא משהו שיש בו הרבה קרבה ואינטימיות ויתכן והקושי שלך עם זה, שכפי הנראה לא פתור אצלך, משפיע גם על החשק שלך. בעיני מדובר במשהו די עמוק שכפי הנראה את נושאת על גבך די הרבה זמן. ולכן נכון בעיני לפתור אותו באמצעות עזרה מקצועית. טיפול מיני כאן יכול מאד לסייע לך להבין מה מקורו של הפחד הזה מקרבה ואיך את יכולה להתמודד איתו ולפתור אותו, על מנת שיפסיק להפריע לך בחייך בכלל ועם בעלך בפרט. מוזמנת לפנות אלי למייל אם צריכה [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות