טיפול בקשישה בת 90 בבית

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

24/04/2020 | 12:03 | מאת: לאה

אמי בזמן האחרון במצבי רוח בשעות הערב. היא בוכה אומרת רע לי כי הבת שלה לא עובדת (מטפלת בה) והבן לא עובד בגלל המצב קורונה אני בקשר עם הרופאה והיא אורמת שיש לה דמנציה ואם מצב רוחה לא טוב אז לתת לה כדור הרגעה. איך אני יכולה לטפל בה עם הבכי בערב , איך לעזור לה? מה אני יכולה להגיד לה. אני בת 58 ואחי בן 65 רוב השנים עבדנו וזו לא הסיבה שהיא בוכה ויש לה מצב רוח רע. מה לדעתך עובר עליה?

לאה שלום. מצבה של אמך מוכר בקרב גילאים אלו גם למי שאינו סובל מדמנציה. אכן ניתן להקל ע"י תרופות אנטי דיכאוניות כפי שיעצה לך רופאת המשפחה. לגבי הטיפול בהורה, ניתן ורצוי להיעזר גם במטפלים חיצוניים והמדינה אף מממנת זאת דרך חוק הסיעוד. אני מציע לפנות לברור הזכויות לעמותת המתעסקות בסיעוד כדוגמת עמותת בבית ואחרות. בהצלחה.

03/05/2020 | 08:21 | מאת: דוד

אם עוד לא עשתה אז גיל 90 זה בהחלט זמן לעשות הערכה גריאטרית בקופה, בין היתר ייבדק שם גם התפקוד הקוגניטיבי.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית