ג'ל טסטוטסרון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/07/2015 | 23:18 | מאת: יואב

שלום גבר בן 41, לאור רמות טוסטוסטרון גבוליות נמוכות הומלץ לי ע"י הרופא לנסות טיפול בג'ל טסטוטסרון טסטומאקס 25 מ"ג בתור התחלה. ברשותך רציתי לשאול 1. האם יש הבדל בין טסטומאקס לאנדרוג'ל (שניהם נמצאים בקופה) 2. האם יש תופעות לוואי או סיכונים כלשהם בטיפול? 3. תוך כמה זמן (בהנחה וזה עוזר) זה אמור להשפיע הן ברמה הפיזית והן ברמה המעבדתית בבדיקת דם? 4. מטבעי אני טיפוס שמזיע בקלות, והרבה. קראתי שלאחר המריחה אין להתקלח במשך 6 שעות, האם במידה ואני מזיע זה כמו מקלחת ופוגע ביעילות? 5. האם יש צורך במעקב כלשהו במשך הטיפול? (בדיקות דם או כל דבר אחר ערמונית וכדו') מלבד ההורמונלי כמובן. תודה רבה ולילה טוב

יואב שלום, אני מצרפת בסוף התשובה את הכתובת של העלון לצרכן כי לדעתי הוא עונה על מרבית שאלותיך. טסטומקס ואנדרוג'ל מכילים את אותו חומר פעיל ושניהם מיועדים לאפליקציה על עור. הם נחשבים תכשירים גנריים וברי החלפה. מבחינת בדיקות מעבדה, תוך 3-7 ימים ניתן לראות רמות בדם ולבדוק אם יש צורך בהתאמה של המינון. ברגע שמגיעים לרמות טיפוליות בדם ניתן להתחיל לראות אפקט. שטיפה עם מים וסבון מסירה שאריות של הג'ל וזיעה לא אמורה לעשות זאת. אם אתה חושש מבעיה של זיעה מוגברת, מרח את הג'ל באזור שהכי פחות מזיע מבין האזורים המיועדים למריחה (חשוב זה יהיה באזור מכוסה ע"י בגד -בכתפיים, חלק עליון של הזרוע או הבטן). יש לנהוג משנה זהירות כדי למנוע חשיפה משנית באחרים (בעיקר ילדים ונשים ובמיוחד נשים בהריון). לכן, יש לשטוף ידיים היטב במים וסבון אחרי המריחה, להקפיד שהמריחה תהיה באזור שמכוסה ע"י בגד, ושטיפת האזור עם מים וסבון ב כל מצב שאמור להיות מגע עם אזור המריחה. מעקב מעבדה הוא אחרי רמות טסטוסטרון בדם, המוגלובין, המטוקריט, תפקודי כבד, פרופיל שומנים. יש לשלול מצב של סרטן בערמונית לפני תחילת הטיפול ופעם בשנה במהלך טיפול ממושך. http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Androgel_PT_1384328707393.pdf ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות