פרוטופיק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/01/2012 | 16:45 | מאת: אמא

שני תודה על התשובה המהירה. מאחר והחסרתי פרטים אוסיף ואכתוב שוב.ביתי בת 18 ולפני חודשיים נהיית לה קרחת מעל המצח.ממש במרכז.ברור שהדבר מפריע לה. הרופא המליץ על פרוטופיק לשימוש 2 פעמים ביום 6 שבועות.ואמר שהשיער יצמח בחזרה.לפי מה שקראתי הבנתי שהתרופה די חזקה ולא הכי בטוחה...אולי אף מסרטנת??? מה גם שהיא כבר לוקחת שבוע וזה גורם לה לגרוי חזק. לא ניסינו שום תרופה אחרת. שאלתי האם להמשיך לקחת אותה .האם תרופה זו מפתחת תלות ?כשמפסיקים הכל חוזר חזרה.(שמעתי כך על מינוקסי...) אשמח לשמוע את תשובתך עם הוספת הפרטים החסרים שהשלמתי.

09/01/2012 | 17:34 | מאת: שני כרמי

שוב שלום. אם הרקע להתקרחות של בתך הוא אטופיק דרמטיטיס או איזו מחלה אוטואימונית בעלת ביטוי מקומי, הרי שהמשחה פרטופיק, עשויה להועיל. ישנם ספקות לגבי בטיחותה של התרופה וכן קיים מידע מסוים הקושר את השימוש בה בהופעת מקרי סרטן. לכן, כמו שכתבתי, ההמלצה היא להשתמש בתרופה לתקופות קצרות ורק לאחר שנוסו טיפולים תרופתיים אחרים שכשלו. השימוש בתרופה לא יוצר תלות ופעילותה אינה דומה לזו של מינוקסי. שוב, כפי שרשמתי, אם הגירוד בעור נמשך למעלה משבוע ומטריד- יש לפנות לרופא. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות