שאלה לשני-היתה לי דלקת בדרכי השתן. בבדיקת שתן....

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/12/2011 | 09:24 | מאת: דודו מהשרון

מצאו חיידק -CITROBACTER. קיבלתי אנטיביוטיקה ולאחר כ 7-8 ימים הכל עבר. עשיתי גם אולטרסאונד של דרכי השתן והכל היה תקין. אני בן 63. הרופא המליץ לי לקחת כדורים "למניעה" ALFUZOSIN10. לא ממש הצלחתי להבין מניעה של מה, מה גם שהרופא לא מתחייב שלט יחזור אפילו עם הכדורים. שאלתי היא האם כדורים אלה שצריך לקחתם לתמיד (כדור ביום) נחוצים באמת ומונעים משהו או שרק עלולות לייצר תופעות לואי ולא ממש לעזור.

30/12/2011 | 15:07 | מאת: שני כרמי

דודו שלום. התרופה ALFUZOSIN משמשת לטיפול בתסמינים של הגדלה של בלוטת הערמונית. התרופה גורמת לשיפור בזרימת השתן ולכן עשויה להועיל במניעה של דלקות בדרכי השתן. אין לתרופה תכונות אנטיביוטיות ולכן לא מונעת את הזיהום החיידקי, שעלול לחזור. התרופה משמשת, בדר"כ, לתקופות ארוכות ואף ל"תמיד". כמו לכל תרופה, גם לאלפוזוסין יתכנו תופעות לוואי, כשהשכיחות יותר הן- יובש בפה, סחרחורת ועייפות. באופן כללי, מדובר בתרופה בטוחה. לגבי היעילות- תצטרך לנסות ולראות האם יעילה עבורך. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות