וולטרן -אתופן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/09/2011 | 06:28 | מאת: רונן

שלום בגלל כאבים בירך קיבלתי מאורטופד כדור אתופן + רוקסט בנוסף אני מקבל באופן כרוני כדורים אלו אבודרט וקסטרל (ערמונית מוגדלת) אספירין 100 מ"ג טריטייס (לח"ד) סמיבול (כולסטרול) ובונדרומין לשינה שאלתי היא האם אני יכול להחליף את האתופן בוולטרן 100 מ"ג איתו יש לי נסיון טוב בשיכוך כאבים "אורטופדיים " תודה

24/09/2011 | 20:13 | מאת: שני כרמי

רונן שלום. ראשית, וולטרן 100 מ"ג היא תרופת מרשם ורק רופא יכול להורות לך על השימוש בה. בכל מקרה, קח בחשבון שגם אתופן וגם וולטרן בשילוב עם האספירין שאתה נוטל מגבירים את הסיכון לכיבים ודימום במע' העיכול. כמו-כן, האתופן והוולטרן יכולים להפחית מיעילותו של רמיפריל בהורדת לחץ הדם ואף לגרום לעליה בלחץ הדם בעצמם. האם האורטופד שרשם לך את הטיפול מודע לרקע הרפואי שלך ולתרופות שאתה נוטל?

מנהל פורום תרופות ורוקחות