הקלה בכאבים להמטומה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/11/2011 | 03:59 | מאת: המטומה לאחר ניתוח

מה התרופה המומלצת לכאבי המטומה לאחר ניתוח כריתת רחם -מצב אונקולגי לפני טיפןלים האם אפשר לקבל מידע מה בדיוק עושה התרופהט טרמדקס לעינין זה למה זה מתנקש עם אסטו כמה זמן אפשר לקחת את התרופה הזו הטם זה עוזר להחלמה או רק לכאב האם אפסיק את האסטו לכמה ימים עד לגמר הטיפול בתרופה זה יעזור עמו כן קבלתי לירקה מה עושה התרןפה הזו להקלה בהמטומה כונה מה עושה מה מתקנת אם ניתן לצרוך אופטלגין נוזלי ללא הכבלה 3 פעמים ביום האם ניתן לצרוך את זה עם התרופות הנל הם ניתן לצרוך ואבן או קלונקס בזמן הטיפול

21/11/2011 | 14:13 | מאת: שני כרמי

שלום לך. התרופה טרמדקס היא תרופה אופיאטית לשיכוך כאב בינוני או חזק ומשמשת לרוב, לתקופות קצרות עד בינוניות. כמובן, הרופא המטפל יורה לך על משך השימוש, לפי הצורך. ההתנגשות בין הטרמדקס לבין האסטו מתבטאת בעליה בסיכון לפרכוסים ולסינדרום סרוטונין (תסמונת נוירולוגית מסוכנת, המתבטאת בעליה בלחץ הדם, עליה בחום הגוף ושינויים במצב המנטלי). רצוי לא להשתמש בטרמדקס ובאסטו במקביל. עליך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי הצורך להפסיק את השימוש באסטו ובאיזה אופן. יתכן ותידרש ירידה הדרגתית במינון. גם ליריקה משמשת לשיכוך כאב, אך במנגנון שונה מטרמדקס. גם טרמדקס וגם ליריקה מיועדות לשיכוך כאב ואינן תורמות לריפוי, במקרה זה. את יכולה לצרוך במקביל גם אופטלגין, לפי הצורך. השאלה היא אם יהיה בכך צורך, מעבר לשיכוך הכאב שמספקות טרמדקס וליריקה. אין איסור ליטול במקביל ואבן או קלונקס, אך קחי בחשבון שבשילוב עם טרמדקס וליריקה יגרמו לישנוניות/ פגיעה בעירנות/ סחרחורות. מאחלת לך הצלחה בטיפולים ושתרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות