ויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/06/2013 | 16:39 | מאת: איתן

שלום רב, אישתי בהריון תאומים לא זהים בחודש הרביעי. היא נוטלת אומגה 3 (זה שמיועד לנשים הרות)+פרנטל+חומצה פולית במינון הנמוך (כי היא לוקחת פרנטל)ומי ברזל עדין. האם בגלל שהיא נושאת תאומים היא צריכה לקחת כפול מינון מכל גלולה מהקבוצות הנ"ל? כלומר באופן יחסי ש"יתחלק" לכל תאום?

איתן שלום, אשתך אמורה לקחת מינון סטנדרטי של התכשירים, כאילו היא בהריון של עובר יחיד. אין צורך במנה כפולה. אם היא תפתח אנמיה בהמשך, הרופא יוכל להחליט אם להגדיל לה את מינון הברזל (לפי תוצאות בדיקות הדם שלה). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות