שלום ליאת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/05/2013 | 17:50 | מאת: שירלי

אני נוטלת שתי כדורי b12 ביום בגלל שחורים מתחת לעיניים כי הבנתי שזה יכול להיות מחוסר דם.אם זו באמת הסיבה להיווצרות השחורים אחרי כמה זמן שאני יקח אותם באופן סדיר את חושבת שאני יראה שינוי?ויש לי עוד כמה שאלות..האם יש סכנה מלקיחת יותר מידי ויטמין b12?אם אני לוקחת שתיים ביום זה בסדר?אם אני יעלה את זה ל3 פעמים זה מסוכן?יש דבר כזה עודף ויטמין b12?ואם זה מסוכן מה זה עושה לגוף?תודה!!

שירלי שלום, יש מספר סיבות לעיגולים שחורים מתחת לעיניים. את לא יכולה להסיק שמדובר באנמיה ללא בדיקות דם. חוץ מזה, רק אנמיה מסוג מסוים קשורה לחוסר בויטמין b12. האנמיות הנפוצות ביותר דווקא קשורות לחוסר בברזל (אל תקחי תוספי ברזל ללא בדיקות דם שיצביעו על צורך בכך). בכל מקרה, המינון המומלץ הוא כדור אחד בלבד ביום של b12. אין לקחת יותר מזה. עודף ויטמין b12 כנראה שאינו גורם לנזק גופני, אך למה להגיע למצב כזה? ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות