אנלפריל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/05/2013 | 16:08 | מאת: זהבה

ב-8.5.13 פניתי אליך בנושא אנלפריל. התגובה שלך לא היתה ברורה מספיק וחזרתי בבקשה להבהרות נוספות. משום מה לא נעניתי, כנראה שלא הכנסתי את השאלה למקום הנכון. אבקש לבדוק: האם הבנתי נכון? - את מדברת על ירידה חולפת בתפקוד הכליות (דגש על חולפת), ולאחר זמן מה תפקודי הכליה חוזרים לתקנם? האם שתייה מרובה ותה צמחים כמוהם כתרופות משתנות במקרה זה והם יכולים לגרום נזק לכליות? מהי תרופת הפטנט למשפחת תרופות זו? תודה, זהבה

זהבה שלום, לא הצלחתי לאתר את שאלתך המקורית ואני לא זוכרת מה בדיוק רצית לדעת. לאנשים ללא מחלת כליות, אי ספיקת לב וטרשת עורקים, הסיכוי לפגיעה בתפקוד הכלייתי הוא מאוד נמוך. ברוב המקרים שבהם יש פגיעה בתפקוד הכלייתי, מדובר בבעיה חולפת (תוך ימים עד שבועות). ייתכן ויהיה צורך בהפסקת הטיפול, על-פי שיקול דעתו של הרופא המטפל. באנשים חולים מאוד, ייתכן כשל כלייתי, וזה כבר מצב יותר מסוכן. תה צמחים ושתיה מרובה (במידה) אינם נחשבים כמשתנים. מצב של התייבשות הוא דווקא המצב שממנו רוצים להימנע ושיכול להוביל לפגיעה כלייתית. תרופת המקור היא convertin. חשוב להקפיד על מעקב רפואי ובדיקות תקופתיות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות