ויטמין D ו B12 בהנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/05/2013 | 12:27 | מאת: שלי

שלום, בתי בת 5 חודשים, הנקה מלאה. האם טיפות ויטמין D וכדור מציצה של B12 וחומצה פולית בטוחים לנטילה בזמן הנקה? במידה וכן, מה המינון המומלץ לויטמין D? תודה!

שלי שלום, ויטמין B12 וחומצה פולית נחשבים בטוחים לשימוש בהנקה. אם יש לך חוסר בויטמין D, ויש צורך במינון טיפולי, כדאי להתייעץ עם רופא לפני השימוש בהנקה. ויטמין D במינון נמוך, שנועד לשמור על הקיים, הוא לא בעייתי בהנקה ( מדובר ב- 400 יחידות ליום). מינון ויטמין D במצב של חסר נקבע על-פי תוצאות בדיקת דם, ע"י הרופא המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות