קרטיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/05/2013 | 14:39 | מאת: זהבה

שלום, אודה לך אם תבהירי לי כדלקמן: 1. בעלון המצורף לתרופה מצויין כי אין להשתמש בתרופה מבלי להיוועץ ברופא אם סובלת מיל"ד. כיצד משפיעה התרופה על לחץ הדם? 2. בעלון מדובר גם על תגובות בין תרופתיות עם תרופות ליל"ד מסוג מעכבי ACE. מהן התגובות בין קרטיה לאנלפריל? 3. העלון מציין כי הפעילות הרפואית של קרטיה היא עיכוב הצמתת טסיות הדם בלבד. בעבר נטלתי (לעיכוב הצמתת טסיות) בפרד אספירין 325 שהיה מיועד גם להורדת חום, לכאבי פרקים וכאבי ראש. במקרים של כאבים צרכתי גם אותו כי לא רציתי לערבב אקמול או תרופה נוספת עם האספירין שלקחתי קבוע. האם לקרטיה אותה פעילות על כאבי פרקים וראש? והאם אפשר לקחת 3 טבליות של קרטיה 100 מ"ג ביחד, כתחליף לבפרד אספירין? תודה עבור תשובתך, זהבה

זהבה שלום, תרופות ממשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידליים (כדוגמת אספירין), יכולים להפר איזון לחץ דם, עקב אצירת נוזלים ומלחים בגוף. השילוב עם תרופות ממפחת מעכבי ACE קשור לפגיעה בתפקוד הכלייתי. מכיוון שמדובר בתרופה במינון נמוך, הסיכון לתופעות הללו הוא נמוך, אך מצריך מעקב של רופא. קרטיה לא מיועדת לטיפול בכאבים או להורדת חום בגלל שמדובר במינון נמוך מדי. ניתן לקחת יותר כדורים כדי להגיע למינון שיקל על כאבים, אך זה לא משתלם. אם מדובר בשילוב עם אנלפריל או במצב של לחץ דם גבוה, אל תיקחי מינון גבוה יותר בלי להתייעץ עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות