שילוב בין תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/11/2011 | 10:58 | מאת: סילבי

שלום רב לצוות המומחים! מס' חודשים שאני מקבלת פרוקסול פורטה על בסיס קבוע, רופאת המשפחה אמרה לי כי התרופה הורדה מהמדף והחליפה לי לקוד אקמול 15/325 , שאלתי היא אני לוקחת בבוקר כדור ציפרלקס 10 מ"ג ואחר הצהרים קלונקס 0.5 מ"ג האם ניתן לקחת תרופה המכילה קודאין עם התרופות שציינתי? אודה מראש

06/11/2011 | 20:42 | מאת: שני כרמי

סילבי שלום. קיימת התנגשות בין קלונקס לבין הקודאין. שילוב שתי התרופות עשוי להגביר הסיכון לדיכוי נשימתי. מציעה להשתמש בקוד-אקמול בכמות המינימלית האפשרית. התייעצי עם הרופאה לגבי העדפת משכך כאבים ללא קודאין, במידת האפשר.

מנהל פורום תרופות ורוקחות