השלכות התרופות על בריאות הכליות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/11/2011 | 08:57 | מאת: אביהוא

שלום שני בן 69, סוכרתי,חצי-שנה לאחר ניתוח-מעקפים תוצאות בדיקות המעבדה שלי הם, כדלקמן: Urea 53 mg/dl Createnin 1.6mg/dl EGFR 43.1 . אני נוטל תרופות עפ"י הסדר הבא: בבוקר, לפני הארוחה: Omeprazole 20mg בבוקר, אחרי ארוחה: Atacand 8mg Repaglinde 0.5mg Cardiloc 2.5mg Alloril 150 mg בצהריים אחרי הארוחה: Atorvastatin 40 mg Repaglinde 0.5mg לפנות-ערב, לפני הארוחה: Omperazole 20mg בערב, לאחר ארוחה: Attacand 8mg Mycroperin 75mg לפני שינה: Bondormin Toviaz 4mg Atorvastatin 40 mg שאלתי: עלפי נתוני התרופות+תוצאות בדיקת המעבדה, אלו מהתרופות גורמות לכליות להיפגע

04/11/2011 | 10:56 | מאת: שני כרמי

אביהוא שלום. מצב תפקודי הכליות שלך יכול להיות מושפע לא רק מהתרופות שאתה נוטל, אלא גם כתוצאה ממצבי המחלה שלך (סכרת, תפקוד הלב ולחץ הדם, GOUT). אתה ודאי נמצא במעקב רפואי קבוע, אך יש לוודא ניטור מצבי המחלה שלך, כי ביציאה מאיזון, כל אחד מהם לבד וודאי שביחד יכולים לגרום לפגיעה בתפקוד הכליות ולשינוי בתוצאות המעבדה שציינת. לגבי התרופות שאתה נוטל, כמה מהן עשויות להשפיע על תפקודי הכליות- OMEPRAZOLE ATACAND CARDILOC ALLORIL גם אספיריו (מיקרופירין) עשוי להשפיע על תפקוד הכליות, אך זה לא סביר במינונים שאתה נוטל. אין להסיק מכך שתרופות אלו בהכרח משפיעות על הכליות שלך, אלא שעליך להיות במעקב. עניין נוסף שכדאי לברר עם הרופא- מדוע אתה נוטל אטורבסטטין פעמיים ביום. זו תרופה הניטלת לרוב, רק פעם ביום.

04/11/2011 | 16:19 | מאת: אביהוא

שני היקרה, אני מאד מעריך את מהירות תגובתך + תשובתך היסודית. צדקת- ב ט ע ו ת כתבתי שאני נוטל אטורבסטטין פעמיים ביום. לאור השפעת ה-Alloril אני שוקל לקחת Gout Cure המורכב מחומרים טבעיים במקום Alloril . להלן מידע עליו: http://www.goutcure.com/goutcare.html מה דעתך? תודה מראש, אביהוא

מנהל פורום תרופות ורוקחות