ארקוקסיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/04/2013 | 09:03 | מאת: שמוליק

ד"ר שלום, אני סובל זה שנים רבות מבורסיטיס בכתף שמאל, ולפני מספר ימים רשם לי הרופא ארקוקסיה 90 מ"ג לנטילה פעם ביום. ברשותך מספר שאלות: א. מאז לקיחת התרופה אני חווה מספר תופעות כגון עלייה במשקל (משהו בין3-4 ק"ג), הרגשת נפיחות וכן עייפות- האם אלו תופעות מוכרות, או שיש ממה לדאוג? ב. עד כה צרכתי את רוב המינון ואין אפילו טיפת הקלה בכאבי הכתף, האם להמשיך בכל זאת עם הטיפול או להפסיק ג. האם ישנן תרופות אחרות מוכחות לטיפול בבעיה- עד כה ניסתי אתופן, אלגוזין, ארקוקסיה, וכן הזרקות ישירות של סטירואידים לכתף- ונראה ששום דבר לא עובד תודה שמוליק

שמוליק שלום, ראשית, חשוב לי לציין שאני רוקחת ולא רופאה. הייעוץ שאתה מקבל בפורום הוא לגבי תרופות ואינו ייעוץ רפואי או אבחנתי. לגבי תופעות הלוואי שאתה מתאר, כנראה שמדובר בהצטברות נוזלים בגוף ובצקת, וכדאי שתיידע את הרופא שלך על-כך בהקדם. הצטברות נוזלים בגוף עשויה להכביד על הלב, וזה יכול לפגוע בפעילותו, בעיקר אם יש מחלות קרדיווסקולריות או אי ספיקת לב ברקע. מבחינת טיפולים, נראה שניסית את מירב האופציות. ישנם תכשירים נוספים מאותה משפחה טיפולית של ארקוקסיה (נוגדי דלקת לא סטרואידליים), ואולי אחד מהם יעזור יותר. אפשר להתייעץ עם הרופא לגבי פיזיותרפיה בנוסף. אם כל אלה לא עוזרים לך, אתה יכול לשקול טיפולים אלטרנטיביים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות