שלום ליאת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/04/2013 | 22:09 | מאת: שירן

קודם כל אני רוצה להגיד ששלחתי שאלה לפני כמה ימים ולא ענית..ענית על שאלה מלפני ושאלה אחרי ועל השאלה שלי פסחת לגמרי..תשימי לב..אוקי עכשיו לבעייתי..הייתי צמחונית בערך שנה ולאחר חודשיים שלא הייתי אוכלת בשר הופיעו לי שחורים מתחת לעיניים ושקיות בעיניים,השקיות הן לא ממש מתחת לעיניים כמו בדרך כלל אלא יותר נמוך מעל הלחיים בערך..הייתי אצל רופא עשיתי בדיקות דם בהתחלה אמרו שיש לי ברזל נמוך אחרי התחלתי לקחת ברזל וויטמין b12 באופן יומיומי.אחרי כמה חודשים עשיתי שוב בדיקות דם ואמרו לי שאין לי חוסרים והכל בסדר אך השחורים עדיין נשארו,חזרתי לאכול בשר בערך לפני חודש כי חשבתי שיהיה שיפור אבל אין שיפור..הפסקתי לשתות את הברזל כי הרופאה אמרה כל עוג לא חסר לא צריך להמשיך לשתות,אבל את הb12 אני עדיין שותה..רציתי לשאול אם את יכולה להמליץ לי בבקשה על תכשיר או קרם שיוכל לעזור לי עם השחורים ויטמינים כל דבר שיוכל לעזור ?אני רוצה לציין שאני אוכלת מאוד בריא עושה ספורט שותה הרבה מים ויושנת כמו שצריך בלילה ..תמליצי לי בבקשה על משהו שיוכל להוריד לי את השחורים ועוד משהו שיוכל לעזור לי עם השקיות..תודה רבה!

25/04/2013 | 22:13 | מאת: שירן

אמרה שלא צריך לשתות אם לא חסר אך את הb12 המשכתי לשתות,אציין שאני אוכלת בריא עושה ספורט שותה הרבה מים ויושנת טוב בלילה,רציתי שתמליצי לי על תכשיר קרם ויטמינים כל דבר שיוכל לעזור לי עם השחורים..וגם עוד משהו שיוכל לעזור לי עם השקיות..תודה רבה

שירן שלום, העור מתחת לעיניים הוא דק וכמעט שקוף, וכך הוורידים שמתחת לעור הופכים להיות בולטים יותר. אין לזה טיפול תרופתי. כמו שציינת תזונה נכונה (הימנעות מאלכוהול וקפאין), שתיה מרובה ושינה מספקת, והימנעות מחשיפה לשמש הם דרכים להפחית את התופעה. ניתן כמובן להשתמש בתכשירים קוסמטיים (קונסילר) כדי להסתיר את הכתמים. לגבי השקיות, קומפרסים קרים או עם שקיות תה יכולים להפחית את השקיות. לפעמים אלרגיה שגורמת לשפשוף העיניים גם יכולה לגרום לתופעות שהזכרת, ואז הטיפול הוא ע"י טיפול באלרגיה. גשי לרופא עור, שיבדוק אם יש גורם שניתן לטפל בו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות