קטדולן - האם מותר לקחת עם אסיול או וובן ונורופן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/03/2013 | 12:51 | מאת: אג

אני לוקח קטדולן פעם ביום בלילה. רציתי לדעת האם מותר לקחת יחד עם אסיול או וובן או בונדורמין כמו כן האם מותר לקחת במשך היום איבופרופן, אספירין, ARCOXIA, ETOPAN לשיקוח כאבים. ראיתי הזהרה לגבי פרסטמול לא ברורה לא היה ברור מאלון התרופה ואשמח לקבל יותר מידע על השפעת קטדולן עם תרופות אחרות. תודה

שלום, השילוב עם תרופות הרגעה אינו מומלץ, מכיוון שהסיכוי לעייפות ולסחרחורת מוגבר. מבין התרופות שהוזכרו בשאלה, השילוב הכי פחות רצוי הוא עם אסיוול, שיש לה גם התנגשות כימית עם קטדולון. לא מומלץ לקחת עם פרצטמול (לדוג' אקמול, דקסמול, פראמול), עקב הגברת סיכוי לרעילות כבדית של פרצטמול. ניתן לקחת עם משככי כאבים ממשפחת ה-NSAID, כמו אספירין, איבופרופן ועוד. אינטראקציות נוספות : קומדין, קרבמזפין (אנטיאפילפטי), אלכוהול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות