מירו (רמרון)

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/03/2013 | 19:28 | מאת: רון

שלום בן 38, סובל מחרדה וכדו'. מטופל בלוסטרל עם תוספת מינימלית של ריספונד (לדברי הרופא זה מחזק את השפעת הלוסטרל) כמו כן בגלל הפרעות השינה, הרופא המליץ על מירו במינון לפי הצורך. א. מאיזה מינון זה משפיע על כמיהה למתוקים, האם גם במינון של 7.5-15 ? ב. איזה מינון נדרש לצורך השפעה על השינה, האם גם במינונים נמוכים ? יש המלצה ברורה בעניין? ג. האם מירו מעלה משפיע על רמות ההורמונים (פרולקטין וכו') ? ד. האם בלקיחת התרופה קבוע, יש צורך במעקב של בדיקות דם כלשהן ? ה. אם אני מחליט להפסיק, האם יש צורך להפסיק בהדרגה ? באיזה אופן ? או שבכלל אפשר לקחת פעם פעמיים בשבוע או לפי הצורך מבלי קביעות ? ו. האם הפסקת שימוש במירו יוצרת תופעות לוואי של הפרעות שינה וחרדה ועוד ? אשמח על מענה לשאלות תודה

רון שלום, להלן תשובותיי, הכמיהה למתוק, אם תתרחש, היא תלוית מינון ולכן פחותה במינונים נמוכים. התרופה רשומה להתוויה של דיכאון ואינה רשומה להתוויה של הפרעות שינה, ולכן אין מינונים מומלצים לטיפול בהפרעות שינה. בדרך כלל מדובר במינונים נמוכים. לגבי משך הטיפול, גם כן אין הנחיות להתוויה של הפרעות שינה. אם מדובר בתוספת לטיפול האנטידיכאוני שגם מסייעת לשינה, מדובר בטיפול קבוע. אין השפעה הורמונלית. התרופה פועלת על הנוירוטרנסמיטורים סרוטונין ונוראדרנלין. בנטילה קבועה נדרש מעקב אחרי ספירת דם, פרופיל שומנים, ותפקודי כבד. במידה ומדובר בנטילה קבועה, ההפסקה צריכה להיות הדרגתית. הפסקה חדה תגרום לתופעות ריבאונד של חרדה ודיכאון. אם בעיות השינה נובעות מהטיפול בלוסטרל (שיכול לעיתים לעורר), אז רצוי לקחת לוסטרל בבוקר. ליאת

03/03/2013 | 23:17 | מאת: רון

מה הסיבה שנדרש מערב ס.ד. פרופיל שומנים ותפקודי כבד ? האם בגלל החשש מעלה במשקל או בגלל השלכות שיש לתרופה עצמה ? באופן כללי כאשר מדברים על גמילה, מהו קצב התהליך ? נניח אם השתמשתי בחצי כדור (15 מ"ג), באיזה קצב ומינון יורדים עד להפסקה ? אכן את הלוסטרל אני לוקח בבוקר כי זה עשה לי בעיות בלילה

מנהל פורום תרופות ורוקחות