יחס בין כדורי שינה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/02/2013 | 17:27 | מאת: ה

היי האם כדור אחד של נוקטורנו של7.5 מ"ג שקול בערך (מבחינת ההשפעה) לכדור אחד של זודורום 10 מ"ג או לכדור אחד בונדורמין של 0.25 מ"ג? אני שואלת כי רשמו לי נוקטורנו במינון נמוך של 3.75 מ"ג ואני מנסה להבין את היחס. אם נניח מישהו לוקח ארבעה כדורים של 3.75 מ"ג של נוקטורנו, זה כאילו הוא לקח שני כדורי זודורום?

שלום, השוואה ישירה היא מעט בעייתית (בונדורמין פועל באתר שונה מאשר זודורם או נוקטורנו. גם משך הפעולה שלהם שונה), אך מבחינת האפקט המתקבל, אפשר לומר שהם שווי ערך. בכל מקרה, לא מומלץ לעבור את המינון שרשם הרופא. 2 כדורי זודורם או 4 כדורי נוקטורנו 3.75 הם מינונים לא מקובלים. ליאת

29/04/2014 | 17:12 | מאת: אריאלה

בהמשך לשאלה הקודמת. אני לוקחת בדרך כלל סטינוקס 10 מ"ג וניסיתי להחליף ורשמו לי נוקטורנו 3.75 מ"ג שלא מרדים אותי והסטילנוקס כן. האם אפשר לקחת שני נוקטורנו במקום אחד ואז זה ירדים ועדיין לא יגרום נזק?

מנהל פורום תרופות ורוקחות