כדורים לברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/01/2013 | 12:34 | מאת: RONI

קיבלתי כדורים לברזל מסוג אקטיפרין-פ כדור רחד ביום, לקחת היום כדור ויש לי כאבי בטן (לאחר ניתוח וויפל) אובחנתי כחולה סרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה. האם כאבי הבטן כתוצאה מכדור הברזל ומתי אני צריך לקחת את הכדור

רוני שלום, בכדורי אקטיפרין יש ברזל במינון נמוך יחסית, ולכן יש מעט תופעות לוואי לתכשיר. למרות זאת, ייתכנו כאבי בטן- תופעת לוואי נפוצה של תכשירי ברזל. בדרך כלל לוקחים תכשירי ברזל על קיבה ריקה, אך בגלל כאבי הבטן נסה לקחת את הכדורים אחרי אוכל (לא חלבי, לא קפאין ולא דגנים מלאים). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות