תגובות בלקיחת תרופות
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות
לאחר קבלת חיסון לשפעת קיבלתי ברונכיט וסינוזיטיס, אני מקבלת כבר 40 יום אנטיביוטיקה צ'פורקס 500, בנוסף PREDNISONE שהחל מ-40 מ"ג ועכשיו הוא 10 מ"ג, תרופות קבועות AMLOW5, PLAVIX 75, SERETIDE DISCUS 50/500, SPIRIVA INHALER LIVIAL 2.5 - הבטן שלי מאוד נפוחה, האם יש תגובה בין התרופות?
שכחתי להוסיף שאני מקבלת גם תרופה להורדת כולסטרול LITORAVA 40MG
ורה שלום. לא מצאתי התנגשויות בין התרופות שאת נוטלת שעלולות להתבטא באופן של נפיחות בבטן. אבל- 1. כמה מהתרופות שאת נוטלת עשויות לגרום לתופעות לוואי במע' העיכול , וודאי שבצירופן הסיכון עולה. 2. עצם נטילת האנטיביוטיקה (צפוראקס) לתקופה כה ממושכת, עשויה לפגוע קשות בפלורה הטבעית של המעיים (החיידקים "הטובים" שחיוניים לעיכול תקין) ולהתבטא בתסמינים של כאבי בטן, שלשולים, הפרעות בעיכול ונפיחות. האם בדקו לך תפקודי כבד לאחרונה? אנא, שקלי נטילת פרוביוטיקה (חיידקים "ידידותיים") לצורך שיקום תפקוד המעיים והפחתת התסמינים.
אני לוקחת מגה פרוביוטיקה של חברת גרמסי מכילה 10 זנים פרוביוטיים בעלי פוטנציאל מיוחד, הפעילים לאורך כל מערכת העיכול. למגה פרוביוטיקה מינון כפול מן המקובל - 7.5 מיליארד חיידקים חיים לכמוסה! בנוסף, מגה פרוביוטיקה מכילה חיידק מוביל וייחודי DDS-1 וגם תוספת של F.O.S, המהווה את מצע הגידול של החיידקים הפרוביוטיים וחשובה לשגשוגם המהיר ויעילותם המוגברת. האם זה בסדר או שאולי יש פרוביוטיקה אחרת שיעילה יותר? לגבי תפקודי כבד ביצעתי לפני שבוע בדיקת דם על איזה ערך מסתכלים?