תופעת לוואי ברוטיזולם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/09/2012 | 15:59 | מאת: ל.א.

שלום רב, אני בת 58, בריאה.הרופאה רושמת לי בונדורמין יותר משנתיים עקב הפרעות שינה. אני לוקחת 0.125 מ"ג לפני השינה כל לילה. באותה תקופה קיבלתי כ-5 פעמים דלקת בדרכי השתן מעורבת בדם, ללא חיידק. אולטרה סאונד של הבטן התחתונה וכליות היה ב.מ.פ. האם יתכן שתופעות בדרכי השתן קשורות לנטילת ה-BONDORMIN? אינני לוקחת שום תרופה אחרת. תודה רבה מראש.

ל.א. שלום, בין התופעות הלא נפוצות של שימוש בבונדורמין, יש גם תופעות בדרכי השתן: אצירת שתן או לחילופין איבוד שליטה על השתן וכן כאב במתן שתן. לא מוזכרת תופעת לואי של דם או דלקת בשתן, ולכן תופעה זו מצריכה המשך בירור. מכיוון שבונדורמין אינה מיועדת בדר"כ לשימוש ממושך, את יכולה להתייעץ עם רופאך לגבי הצורך בהמשך הטיפול בה. אין להפסיק טיפול בתרופה זו באופן חד עקב פוטנציאל לתופעות "גמילה". שבוע טוב, ליאת

29/09/2012 | 22:13 | מאת: ל.א.

אני מאוד מודה לך על תגובתך המהירה. אודה אם תתארי לי מהן תופעות הלואי של גמילה. גם היכן אמצא את החומר הכתוב על תופעות כמו שאני מקבלת כפי שתיארתי.

ל.א. שלום, תופעות הגמילה שעשויות להתרחש בהפסקה חדה של שימוש ארוך בבונדורמין הן: רעד, פרכוסים, עויתות בטן ושרירים,הקאות, הזעה, הפרעות שינה, בלבול, חוסר שקט. את אמנם מקבלת מינון נמוך, אך עדיין הפסקה בטיפול תעשה רק באישור והנחייה של רופא. חומר על בעיות רפואיות אפשר לקרוא באתרי רפואה בארץ או מחו"ל. אם את קוראת אנגלית, אתר medline plus נותן מידע קל להבנה. כמובן שהכי טוב שרופא יאבחן אותך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות