חומצה פולית+ מולטיויטמין?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/08/2012 | 20:16 | מאת: אמילי

שלום, אני בהריון. התחלתי לקחת חומצה פולית 5 מ"ג 3 חודשים טרם ההריון, ואני עדיין לוקחת. היום הרופא אמר לי להתחיל לקחת מולטיויטמין (פרנטאל). לא שאלתי אותו אם להפסיק לקחת את החומצה הפולית. עכשיו ראיתי שהמינון של החומ' הפולית במולטיויטמין הינו 1 מ"ג. מה ההמלצה?

אמילי שלום, המלצת ארגוני הבריאות העולמיים היא לקחת חומצה פולית לפני הריון מתוכנן ןבמהלך 3 חודשי ההריון הראשונים כדי למנוע מומים מולדים בעובר. אותם ארגונים ממליצים על מנה של 400 מיקרוגרם (0.4 מ"ג). בישראל רוב הרופאים מעדיפים לרשום מינון של 5 מ"ג. אין סכנה של רעילות בשילוב 2 התכשירים שאת נוטלת אך ייתכן שרק הפרנטל גם יספיק, בעיקר אם אין לך גורמי סיכון. בכל מקרה, התייעצי עם רופאך לגבי הפסקת החומצה הפולית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות