פפברין או קל בטן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/07/2012 | 15:36 | מאת: טל

יש לי כאבי בטן מלווים בשילשולים, הלכתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי פפברין. מה ההבדל בינו לבין קל בטן אני מרגיש שהוא לא עוזר והאם מותר לקחת אותו לאחר ארוחה בשרית?

30/07/2012 | 18:01 | מאת: שני כרמי

טל שלום. שתי התרופות, גם פפברין וגם קלבטן משמשות לטיפול בשלשול ובכאבי בטן, אך פועלות במנגנונים שונים. פפברין מפחית את ההתכווצויות במעי בשל היותו מרפה שרירים חלקים, גם אלו שבמע' העיכול. קלבטן פועל בכמה מנגנונים- מפחית הפרשות במע' העיכול, מפחית את הדלקת במע' העיכול וגם סופח רעלנים המופרשים ע"י וירוסים/ חיידקים. אם פפברין פחות יעיל עבורך, אפשר לנסות ליטול קלבטן, לפי ההוראות שבעלון לצרכן. ניתן ליטול פפברין אחרי כל סוג של מזון, אך אם גורם לבחילה, עדיף ליטול עם חלב או עם תרופה סותרת חומצה (טאמס/ מאלוקס/ רני וכד'). החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות