ירידה במשקל -סיבה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/06/2012 | 20:03 | מאת: אודי

אני בן 55 בריא בד"כ . גובה 172 משקלי עד לפני כחצי שנה יציב 48 עד 49 קג .לאחרונה ירדתי במשקל עד 44 קג . זה מאד הדאיג אותי והחלתי בדיקות דם ,אולטרהסאונד וצילום חזה . הבדיקות תקינות פרט לטסטוסטרון נמוך . הרופא רשם לי זריקת טסטווירון דפו .כבר הזרקתי היום אך אני מעוניין לדעת האם זה יבלום את הירידה במשקל ,חוסר התאבון ומצב הרוח הירוד שלי . אם כן ,מתי תפסק הירידה המסוכנת במשקלי ? האם זה

27/06/2012 | 22:22 | מאת: שני כרמי

אודי שלום. השפעת ההורמון אינה מיידית ויתכן ויעברו חודשים עד להשגת השפעתו המלאה. אם אכן הגורם למצבך הוא היפוגונדיזם (רמות נמוכות של הורמוני המין) והירידה במשקל נגרמה ע"י איבוד מסת שריר, הרי שהטיפול ההורמונלי אמור לשפר את המצב. באופן כללי, נטילת טסטוסטרון אמורה לשפר את ההרגשה הכללית ואת מידת החיוניות. בכל מקרה, הייתי ממליצה על המשך מעקב רפואי אחר משקלך והמשך בירור אודות הגורמים לירידה במשקל. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות