תוסף B12 עם חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/06/2012 | 20:27 | מאת: natali

שני שלום, מזה מספר שנים שאני סובלת מחוסר חמור בחומצה פולית (ככל הנראה כתוצאה מתזונה לקויה). ניסיתי אינספור תוספי חומצה פולית, אך כולם גרמו לי לתופעות לוואי בדגש על גירוד עז וכאבי בטן, ולכן התחלתי לקחת את הטבליות למציצה של B12 שיש בהן חומצה פולית. שתי שאלות: 1. האם מי שלא סובל מחוסר של B12 יש מניעה שייקח תוסף? האם יש סכנה של עודף ב- B12? 2. האם כמות החומצה פולית בטבליות האלו יכולה להספיק למי שיש לו חוסר חמור? או שלנסות לשלב עוד תוסף רק של חומצה פולית? (קיבלתי אחד של מכבי שעוד לא ניסיתי...) תודה מראש על המענה וסופ"ש נעים.

02/06/2012 | 20:45 | מאת: שני כרמי

נטלי שלום. אם אין לך חוסר בויטמין B-12, אין צורך שתיטלי תוסף, אך אם זו הדרך היחידה שלך לקבל את תוסף החומצה הפולית לו את זקוקה, אין מניעה לעשות כך. אין חשש מצבירת עודפי ויטמין B-12 בנטילת תוספים במינונים המומלצים. לגבי מנת החומצה הפולית- את צריכה לברר עם הרופא המטפל שלך מה היא מידת החוסר ומה מנת התוסף שאת זקוקה לה. בכל מקרה, אם יש באפשרותך, עדיף שתיטלי תוסף של חומצה פולית בלבד. לבריאות.

02/06/2012 | 23:41 | מאת: natali

מנהל פורום תרופות ורוקחות