האם נטילת כדור prover 5 m5 בטוחה לשימוש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/05/2012 | 12:33 | מאת: רבקה

בס"ד שלום ברצוני לדעת, בעקבות דמומים מומחזורים שונים במהלך השנתיים האחרונות (לאחר לידה)ולאחר בדיקות הוחלט לתת לי כדור זה. הכדור אומנם מסדיר לי את הדימום אך אני חוששת לתופעות הלוואי שיש בו ( שכן ידוע שלא רצוי לקחת הורמנוים סינטטים) נ.ב הכדור פיתח לי בטן של הריון בחודש שישי... ובנוסף אני נוטלת אלטרוקסין שכנראה השיבוש בו גרם לי לתופעה אודה עד מאד לתשובתך הדחופה בשורות טובות רבקה

03/05/2012 | 12:35 | מאת: RIVKA

תיקון הודעה קודמת -כדור provera 5 mg

03/05/2012 | 15:06 | מאת: שני כרמי

רבקה שלום. לטיפול בתופעות שאת מתארת, השימוש בפרוברה (MEDROXYPROGESTERONE), הוא בדרך-כלל, לא ממושך ביותר. שימוש ארוך טווח בהורמונים פרוגסטוניים, אכן חופן בחובו סכנות אפשריות, כגון- היווצרות תסחיפים בדם, החמרה במצבי- אסתמה, יתר לחץ דם, מיגרנות, אפילפסיה, סכרת, פגיעה בתפקוד הכבד, פגיעה בעיניים, שינויים במחזור, שינויים בשדיים ועוד. אני מצרפת לך את הקישור לעלון לצרכן הנלווה לתרופה, להתרשמות גם מתופעות לוואי קלות יותר: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Provera-5mg-pt_1308212032411.pdf אם השימוש בתרופה הוא ממושך, עלייך להיות במעקב רפואי ולבדוק- לחץ דם, תפקודי כבד ושדיים. חוסר איזון בהורמוני בלוטת התריס עשוי בהחלט לתרום חלקו גם לשיבושים בהורמוני המין ובאברי הרבייה. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות