ברקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/04/2012 | 12:42 | מאת: E

שלום, רציתי לדעת איזה נזק יכול להיגרם בשימוש בברקסין לדלקת בגידים (שורש כף יד ואמה) ואיזה נזק יכול להיגרם אם מחכים שהדלקת תעבור ולא משתמשים בתרופה? - מה חמור ממה? תודה

22/04/2012 | 16:30 | מאת: שני כרמי

שלום לך. שאלת הנחיצות הטיפולית בברקסין (PIROXICAM), ראוי שתקבל מענה ע"י הרופא שרשם את התרופה. רק רופא שבדק אותך והעריך את מצבך הרפואי יכול לקבוע זאת. לרוב, התרופה ברקסין לא תירשם כקו טיפולי ראשון, אלא רק לאחר ניסיונות טיפוליים כושלים בתרופות אנטי-דלקתיות אחרות. לגבי נזקים אפשריים כתוצאה מהשימוש בברקסין- יתכנו תופעות לוואי קלות ושכיחות יותר כגון- בצקות, גרד, כאבי בטן, בעיות עיכול שונות, בחילות, הקאות, סחרחורת, כאב ראש ועוד. יתכנו גם תופעות מסוכנות יותר ונדירות יותר, כגון- פגיעה בלב, בכבד, בכליות, תופעות חיסוניות שונות ואלרגיה, דימומים וכיבים במע' העיכול, בעיות קרישה קשיי נשימה ועוד. ככל שנעשה שימוש ממושך יותר בתרופה ובמינונים גבוהים יותר, עולה הסיכון לתופעות לוואי קשות. לצורך התרשמות מאזהרות השימוש בתרופה, סיכונים ותופעות לוואי, מצורף קישור לעלון לצרכן הנלווה לתרופה: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/4737.pdf לעיונך. לבריאות.

24/04/2012 | 10:34 | מאת: E

אם אני מחכה תקופה נוספת ללא נטילת התרופה, האם הדלקת בגידים עלולה להתפתח למשהו חמור יותר?

מנהל פורום תרופות ורוקחות