מלוח בלשון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/04/2012 | 09:21 | מאת: אורח

שלום רב: אני בן 40 בריא בד"כ ולא מעשן, לוקח 1 קלוריל ביום עקב עודף סידן בשתן + חצי קרדילוק (1.25מיליגרם) עקב דופק מהיר + 1 סימבקור 20מיליגרם עקב כולוסטרול מעט גבוה מהגבול העליון... כרגע הכולסטרול תקין... סבלתי לאחרונה מצריבות בלשון בזמן אכילת אוכל מטובל וטופלתי בפלוקנול 100 כשבוע ולאחר מכן בפרונזול למשך עוד 4 ימים, התופעות חלפו ויש שיפור ניכר בלשון אך נתקעתי במצב כרגע של טעם מלוח בלשון והרגשה מוזרה בלשון של חיספוס בזמן האכילה וכו'... כמו כן ברצוני לציין שתפקודי הכבד שלי ALT + AST גבוהים מהגבול העליון בפי 2 בערך... השאלה שלי האם התופעה שיש לי בלשון יכולה לנבוע מאחד התרופות שציינתי? לרופאים שפניתי אליהם אין מושג... תודה מראש!

11/04/2012 | 12:53 | מאת: שני כרמי

שלום. נוכח התופעות שתיארת והטיפול התרופתי שקיבלת, יתכן ומדובר בפטרייה בחלל הפה שלא טופלה במלואה. אם התופעה עדיין מציקה, יש לחזור לבדיקה נוספת אצל רופא. כמו-כן, רצוי לבדוק שלא מדובר בעליה ברמות האשלגן בדם, כתוצאה מהשימוש בקלוריל. אחד מתסמיני רמות אשלגן גבוהות, עשוי להיות טעם מתכתי או מלוח בלשון. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות