תופעות לוואי מנטליות מפרופסיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/04/2012 | 14:07 | מאת: מקריח

התחלתי לפני כשנה בערך ליטול פרופסיה, בהתחלה ראיתי תופעות לוואי מיניות כמו שפיכת זרע מועטה בהרבה מהרגיל, ירידה בחשק מיני, ובעיות זקפה (לא באופן תדיר). אלו תופעות שידעתי שקיימות ולכן הייתי מודע שזה מהתרופה, אך תקופה התחלתי לסבול מחרדות שלא היו לי בעבר, לחץ בחזה, ודפיקות לב חזקות פתאום, הרגשתי מדוכדך , חסר מוטיבציה לעשות משהו וחשיבה מעורפלת. בהתחלה לא קישרתי בכלל כי לא ראיתי שיש תופעות מנטילת הפרופסיה, אך לאחרונה ראיתי שיש לא מעט תלונות כאלו בארץ והפורומים בחו"ל מלאים במקרים כאלה.שמתי לב גם שלאחר שאני נוטל את התרופה בערך כשעה לאחר מכן אני מתחיל להרגיש לחץ בחזה גם שלפני זה לא היה לי. עשיתי ניסוי והפסקתי מספר ימים ואכן הרגשתי יותר טוב בהרבה מבחינה מנטלית וגם מבחינה מינית התופעות ירדו בצורה ניכרת. לצערי אין תרופות אחרות שיכולות למנוע נשירת שיער, וקשה לי להשלים עם העובדה שאקריח ויחד עם זאת קשה לי להשלים עם העובדה שאחיה בצורה כזו עם כל תופעות הלוואי. כמו כן אני משתמש גם במינוקסידיל. האם ידוע מדוע התרופה גורמת לתופעות מנטליות שכאלה? הרי מייצרי התרופה טוענים כי הDHT הינו תוצר רע של הטסטוסטרון ואולי לDHT יש בגוף תפקידים חשובים שלא מספרים עליהם שאכן ירידת ייצורו בגוף גורמת לתופעות לוואי שכאלה. אשמח לשמוע חוות דעתך...

03/04/2012 | 16:01 | מאת: שני כרמי

למקריח שלום. להורמונים האנדרוגניים יש השפעות מנטליות שונות ולכן אין להתפלא ששינוי רמתם בדם תשפיע גם תפקודים מוחיים והתנהגותיים שונים. דיכאון הוא תופעת לוואי מוכרת של פרופסיה (FINASTERIDE). שאר התופעות יכולות להיות גם תופעות לוואי נדירות של השימוש במינוקסידיל. אני ממליצה שתיפגש עם רופא בהקדם ותדווח לו על התופעות שאתה חש. רצוי גם שהרופא שלך יידע אודות השימוש במינוקסידיל. לבריאות.

03/04/2012 | 18:37 | מאת: מקריח

אילו בדיקות דם של פרופילי הורמונים היית ממליצה לבצע כדי לבדוק האם השתבשה הפעילות ההורמונלית בגוף כתוצאה מהתרופה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות