התעלפות לאחר זריקה B12

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/03/2012 | 18:14 | מאת: ענת לוי

לבני בן 17 יש חוסר בויטמין B12 . הרופא ביקש שנעשה זריקה אחת בכל שבוע בתחילה. עשינו לו כבר 2 זריקות והוא התעלף עם פרכוסים לאחר מספר דקות. בפעם הראשונה חשבנו שזה קרה מהפחד או הכאב אך בפעם השניה הוא אמר שבכלל לא פחד והזריקה לא כאבה. שאלתי היא האם יכול להיות שהגוף שלו קיבל "שוק" מהחומר או אלרגיה?? בכל אופן הרופא הורה לנו שלא להזריק יותר ולעבור לכדורי מציצה.

14/03/2012 | 22:05 | מאת: שני כרמי

ענת שלום. מצאתי תיאורים של פרכוסים שנגרמו לאחר מתן זריקות B12, אך לרוב בתינוקות ובכל מקרה, לא מדובר בתופעה שכיחה. הגורם לתופעה לא לגמרי ברור. גם בשל החשש מתופעה זו, ישנה הנחיה לתת את מנות הזריקה הראשונות תחת השגחה רפואית. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות