שלום שני מעונינת במידע אל תרופות שאימי לוקחת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/03/2012 | 15:02 | מאת: ענת

ניתן לאמא שלי בת 70 עם בעיית כולוסטרול לחץ דם משתנה פעם היה נמוך וכיום גבוהה בעיות בכיב קיבה גלוקומין 850מ"ג (רע לה מהתרופה הזו) סימבקור 20 מ"ג פאמו 20 מ"ג וארטריל שקיות בכללי מרגישה סחרחורות יובש בפה ישנה אפשרות שערבוב תרופות אלו גורמות לה להרגיש רע כל הזמן

11/03/2012 | 18:07 | מאת: שני כרמי

ענת שלום. לא ציינת מה מצב הסוכרת של אמך. האם היא מאוזנת באמצעות הגלוקומין? האם אתם עוקבים באופן סדיר אחר רמות הסוכר שלה? יובש בפה יכול להיות סימן לכך שהסוכרת אינה נשלטת. עוד שני מדדים שכדאי לבדוק- האם סובלת מאנמיה והאם סובלת מחסר בויטמין B-12 ? הסחרחורת וההרגשה הרעה עשויות לנבוע מחסר ברזל או חסר ויטמין B-12. לגבי התרופות שנוטלת- לא צפויה התנגשות משמעותית מאוד ביניהן . אך צריך לבדוק שבאמת מאוזנת מבחינת הסוכר, אחרת הארטריל עשויה לפגום מעט ביעילות הגלוקומין בהורדת רמות הסוכר בדם. סחרחורת- יכולה להיות תופעת לוואי של- גלוקומין, סימבסטטין ופמו. יובש בפה- יכולה להיות תופעת לוואי של פמו. רק בריאות.

12/03/2012 | 11:23 | מאת: ענת

מנהל פורום תרופות ורוקחות