פריזמה והריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/02/2012 | 06:07 | מאת: שוגית

התרוםה פריזמה , מינון של חצי כדור ליום, מותר בהריון?! עלול להזיק?!

15/02/2012 | 10:52 | מאת: שני כרמי

שלום לך. התרופה פריזמה (FLUOXETINE)נמצאת תחת קטגוריה C בדירוג בטיחות תרופות לנטילה בהריון. מדובר בתרופה שעלולה להגביר הסיכון לפגיעות מסוימות ביילוד (בריאות, בלב וכן תסמיני עודף סרוטונין) ולכן יש לשקול התועלת הרפואית שעשויה להיות לאם לעומת הסיכון האפשרי ליילוד. אם את בהריון או חושדת שבהריון, אנא יידעי בהקדם את הרופא המטפל שלך וקבלו החלטה לגבי המשך הטיפול התרופתי. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות