סרוקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/02/2012 | 16:04 | מאת: מלכה

שלום שני, רציתי לדעת באיזה מצבים נוטלים כדור סרוקסט? מהן תופעות הלוואי והאם הוא מפריע לתפקוד יומיומי של הנוטל אותן?

12/02/2012 | 18:04 | מאת: שני כרמי

מלכה שלום. התרופה סרוקסט נועדה לטפל בתסמינים של דיכאון מכל הסוגים, כולל דיכאון מלווה בחרדה, בתסמינים של תסמונת כפייתית, במצוקה לאחר טראומה ובמצבי חרדה שונים. תופעות הלוואי האפשריות השכיחות יותר- דפיקות לב, הרחבת כלי-דם, הזעת יתר, עצירות, שלשול, איבוד תיאבון, בחילות, חולשה, רעד, סחרחורת, הפרעות בשינה, הפרעות בראיה, הפרעות בתפקוד המיני ועוד. באשר לתפקוד היומיומי- השימוש בתרופה עלול לפגום בעירנות ולכן יש להימנע מפעולות הדורשות ריכוז וזהירות, דוגמת נהיגה. תופעה זו אופיינית בעיקר לתקופת הטיפול הראשונה. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות