אלפריד 0.25

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/02/2012 | 10:56 | מאת: יפה

האם הכדורים הללו ניתנים להקלה בחרדה כמו אסיוול או ניתנים יותר בכדי לישון טוב? כמו כן האם הם שייכים למשפחת הציפרלקס? מהי מידת ההשפעה שלהם והאם יש אפשרות להיווצרות תלות בכדורים?

08/02/2012 | 14:44 | מאת: שני כרמי

יפה שלום. התרופה אלפרליד (אלפרזולם) שייכת למשפחת הבנזודיאזפינים (כמו האסיוול) ומיועדת להקלה על מצבי חרדה ומתח. זו אינה תרופה שמיועדת לשינה, אך היא כן מרדימה במידה מסוימת. אלפרליד אינה שייכת לאותה משפחה פרמקולוגית כמו ציפרלקס. הטיפול באלפרליד נועד לתקופות קצרות בלבד. שימוש ממושך עלול לגרום לכך שהשפעת התרופה תפחת וגם לתלות שתקשה על הפסקת השימוש. את הפסקת השימוש, יש לעשות באופן הדרגתי ותוך התייעצות עם רופא. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות