השפעת טארגין ופרקוסט על האטה והפרעות במתן שתן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/12/2015 | 13:53 | מאת: שמואל

שלום אני לוקח בין 1-2 טאגין בבוקר ובין 1-2 פרקוסט 10 אחרי צהריים. תוך שלושה חודשים חלה הדרדרות במתן השן וקימות התעוררויות בלילה - יש גירוי מתמיד עם זרם דק ונפסק כעבור זמן קצר מה שמיחייב שעות על האסלה עד להפסקת הגירויץ השתו יוצא עם הפעלת שרירי בטן - כל פעם קצת וחוזר חלילה מבחינת הסימפטומים יש החמרה שגרמה לאורולוג לשלוח אותי לטרום ניתוח הסרת פרוסטטה בשיטת TURP קלסית. גם בדיקת קצב ההשתנה הינה גרף עם הפסקות. שכחתי לעדכן את האורולוג שאני לוקח טארגין ופרקוסט - שבין תופעות הלוואי מופיות הפרות במתן השתן, שתן חלש וניגד על הפינוס. האם תופעות הלווי של התרופות פועלות על שלפחית השתן או על התנפחות הפרוסטטה? האם יש רופא מומחה לנתח תוצאות של תופעות לווי? איך בודקים את גודל הפרוסטטה - אולי זה בכלל בעייה בבלות השתן? בברכה שמואל

שמואל שלום, הסימפטומים שאתה מתאר הם אופיניים לפרוסטטה מוגדלת. ייתכן ותופעות הלוואי של משככי הכאבים מחמירות את הבעיה. רופא מומחה אמור לדעת לזהות אם מדובר בפרוסטטה מוגדלת או בתופעות לוואי. בדרך כלל זה נעשה ע"י בדיקה רקטאלית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות